TOP

Geslaagde editie van Mode City ondanks eenmalige verhuizing

De internationale modebeurs Mode City voor badmode en lingerie trok ook dit jaar weer bezoekers van over de hele wereld. Iets minder beursgangers, maar door een aantal nieuwe elementen net zo geslaagd.

De internationale onder- badmodebeurs Mode City, die werd gehouden van 9 tot en met 11 juli, keerde dit jaar eenmalig terug naar Lyon. Dit in verband met het EK voetbal. Ondanks het EK en de verhuizing naar Lyon trok Mode City toch nog 11.000 bezoekers. De tevredenheid onder de exposanten en bezoekers was hoog.

Ontwerper Lourdes Hanimian stond samen met Augusto Hanimian in de spotlights. Zij zijn dit jaar met hun badmodemerk uitgeroepen tot ‘designer of the year’.  “Voor ons was deze Mode City editie de beste ooit. Dankzij de titel ‘designer of the year’ kregen we erkenning. Onze modeshow trok veel aandacht en onze stand werd bezocht door serieuze inkopers en vele journalisten”, zegt Lourdes Hanimian, ontwerper van Luli Fama, in een persbericht.

De bezoekersaantallen vanuit Zuid-Europese landen ijn stabiel gebleven. Het aantal uit Italië en andere nabij gelegen landen als Zwitserland is zelfs gestegen. Uit Noord-Europa, Scandinavië en Duitsland kwamen door de verandering van locatie wat minder bezoekers. Vanwege de vluchtschema’s naar Lyon was het niet mogelijk om één dag te komen.

In totaal waren er tijdens de drie beursdagen 370 exposerende merken. De 33e editie van Mode City werd gekenmerkt door een internationaal productaanbod. Activewear deed het dit jaar erg goed. Inkopers waren veel op zoek naar producten die aan de nieuwe verwachtingen van de consumenten voldoen.

Sport

De invloed van sport was dit jaar goed terug te vinden op de beursvloer. Dit was te zien aan een stijgend aantal activewear-lijnen, sporttrends voor lingerie- en badmodecollecties en de nieuwe Sportiv’ sector. Deze ruimte was geheel gewijd aan sport en de conceptstore Sportiv’ presenteerde de vernieuwende lifestyle trend.

Bikini

Dit jaar was het ook nog eens feest tijdens de beurs. De bikini vierde zijn 70-jarige verjaardag. Dit werd gevierd door een extra evenementenprogramma met onder andere een gratis expositie in La Sucrière, thema bezoekroutes in Lyon en aangename zomerevenementen in de nieuwe wijk Confluence.