TOP

Genomineerden Retail Experience Award bekend

De tien genomineerden van de Retail Experience Award 2012 zijn bekend. Deze award is door Goodbrandz in het leven geroepen om vooruitstrevende retailers en winkelconcepten onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

De tien genomineerden zijn Sprmrkt en Sukha in Amsterdam, By Maeve in Arnhem, Trud Ramenik in Emmen, Sissy Boy in Laren, 50/50 Store in Maastricht, Wheem in Meppel, Meike in Oosterbeek, Now The Moodstore in Rotterdam en No56 in Ulvenhout.

De genomineerden zijn divers en onderscheiden zich op innovatieve wijze op het gebied van het creëren van een beleving voor de consument. De criteria zijn beleving, merkenpakket, presentatie, service en de combinatie met onlinemarketing en -verkoop.

 

Entertainen

Goodbrandz bestudeerde het afgelopen jaar het huidige winkelbeeld in Nederland. “Consumenten laten zich in hun koopgedrag steeds meer leiden door beleving, authenticiteit en duurzaamheid. Bij consumenten draait het niet langer om winkelen in de betekenis van ‘fysiek ergens heen gaan om aankopen te doen’, maar om het entertainen van de consument”, aldus eigenaresse Cécile Scheele.  

 

Most Innovative Store

Naast de Retail Experience Award is ook de Most Innovative Store Award in het leven geroepen. Deze award is voor jonge retailers die in de afgelopen vijf jaar zijn gestart. De award wordt op zondag 22 juli uitgereikt op de Modefabriek.