TOP

Genomineerden British Fashion Awards

Benieuwd wie de beste Britse ontwerpers van 2008 zijn? Deze week werden de genomineerde ontwerpers voor de British Fashion Awards (te vergelijken met de Dutch Fashion Awards) bekend gemaakt. Jimmy Choo, Agent Provocateur en Paul Smith zijn in de race voor de belangrijkste prijs voor beste designerbrand.

De British Fashion Awards zijn een initiatief van The British Fashion Council en sponsor Swarovski. De prijs is een erkenning voor de beste Briste modetalenten die een grote invloed hebben op de (inter)nationale modewereld. De winnaars worden bekend gemaakt op 25 november.

De awards zijn verdeeld in een aantal subcategorieën, waarvoor elk drie genomineerden zijn. De belangrijkste prijs is die voor beste Designer Brand, die is bedoeld voor een leidende Britse ontwerper die het de afgelopen jaren internationaal uitzonderlijk goed heeft gedaan. Genomineerd voor deze prijs zijn Jimmy Choo, Agent Provocateur en Paul Smith.

Ook is er een award voor de beste Red Carpet Designer, waarvoor Matthew Williamson, Giles Deacon en Stella McCartney zijn genomineerd. Voor de Menswear Designer Award zijn Christopher Bailey voor Burberry, Paul Smith en Richard James in de race.

Daarnaast zijn er nog een aantal awards voor accessoiresdesigners, jong talent, fashion creators (oa stilisten, visagisten, fotografen) en modellen.