TOP

Genomineerden British Fashion Awards 2011 bekend

De genomineerden voor de prestigieuze British Fashion Awards 2011 zijn door de British Fashion Council bekend gemaakt.

De belangrijkste prijs van de avond is die voor ‘Designer of the Year’. Hiervoor genomineerd zijn Sarah Burton, die het roer overnam bij Alexander McQueen en door de trouwjurk van Kate Middleton wereldwijd haar naam neerzette. Ze strijdt tegen Burberry’s Christopher Kane en Erdem. Vorig jaar werd de prijs nog in de wacht gesleept door Phoebe Philo, designer voor modehuis Céline.

Awardshow
Dit jaar is de ceremonie uitgebreider dan ooit, aangezien er twee nieuwe awards zijn toegevoegd aan het rijtje te winnen prijzen. Zo maken de Britse ontwerpers nu ook kans op een ‘Red Carpet Award’ en de ‘Emerging Talent Menswear Award’. De eerste gaat naar een ontwerper die het bewustzijn voor zijn kleding door middel van de media creëert. De tweede prijs is voor een innovatieve ontwerper van Britse herenkleding.

Celebs
Ook de beroemdheden maken kans om in de prijzen te vallen tijdens de uitreiking. In de categorie ‘Best Dressed Celeb’ zijn maarliefst zestien Britse modepopjes genomineerd. Zo maken onder andere Alexa Chung, Adele, Lara Stone en Daisy Lowe kans op de prijs. Maar ook Victoria Beckham en Stella McCartney, beide ontwerpers van hun eigen modelabel én genomineerd voor de Red Carpet Award, maken kans op de prijs.

Genomineerden
De British Fashion Council reikt jaarlijks de British Fashion Awards uit aan de meest invloedrijke ontwerpers, modellen en beroemdheden uit. Hieronder volgt een overzicht van alle genomineerden.

Model of the Year:
Kristen McMenamy
Georgia Jagger
Stella Tennant


Emerging Talent Award (Ready to Wear):

J.W. Anderson
Mary Katrantzou
Peter Pilotto

 

Emerging Talent Award (Menswear):
Christopher Raeburn
James Long
J.W. Anderson

 

Menswear Designer:
Margaret Howell
Oliver Spencer
Kim Jones

 

Red Carpet Award: 
Antonio Berardi
Stella McCartney
Victoria Beckham

 

Designer of the Year:
Christopher Kane
Erdem
Sarah Burton voor Alexander McQueen