TOP

Geen rondingen bij Australische modeweek

De Australische volle modellen hebben even geproefd van de modewereld, maar tijdens de 'Rosemount Australian Fashion Week' vorige week waren de dames in geen velden of wegen te bekennen. Reden voor de plus-size modellen om actie te voeren.

De voluptueuze modellen droegen T-shirts met leuzen als ‘We houden van echte vrouwen’ en ‘ik ben gek op mijn rondingen’ en protesteerden tijdens het evenement tegen de ‘breuk’. Natalie Wakeling, zelf volslank model en eigenaresse van een bureau voor plus-size modellen leidde de actie.

Steun van modellenbureau
Vanuit de organisatie van de Fashion Week is nog geen reactie gekomen, maar Wakening en ‘haar’ vrouwen kregen steun van modellenbureau BGM. Agent Darrianne Donnely zei in de Australische krant: “terwijl de rest van de wereld vrouwen met rondingen juist omarmt, gaat de Australische modeweek terug in de tijd. Het publiek wil zichzelf op de catwalk zien in alle soorten en maten.”

Regering
De regering in Australië heeft overwogen om een positief zelfbeeld via modellen te promoten, maar besloot uiteindelijk toch de besluitvorming over maten en gewicht van de modellen over te laten aan de organisatie.

Werkloos
Vorig jaar werd de catwalk nog gedomineerd door plus-size modellen. Nu worden volslanke modellen niet alleen tijdens deze Fashion Week buitengesloten, maar het hele jaar zouden de ooit zo populaire vrouwen geen opdracht meer binnenhalen.

De plus-size modellen schitterden vorig jaar wel op de catwalk tijdens de ‘Rosemount Australian Fashion Week’.