TOP

Geel domineert de eerste catwalkshows van het nieuwe seizoen

Hoewel de vakbeurzen en de internationale modeweken nog moeten beginnen, hebben de eerste internationale designers hun collectie voor zomer 2022 al gepresenteerd. Deze eerste sneak preview belooft dat het een creatief en kleurrijk seizoen wordt.

Foto’s: L’Estrop en Diesel

Vetements

Vetements lanceerde eind mei de collectie voor zomer 2022 met een virtuele off-schedule show. De collectie van Guran Gvasali heeft een futuristisch sausje, de poses van modellen doen denken aan The Matrix, gefotografeerd tegen een achtergrond van de bekende Photoshop-rasters.

Balenciaga

Zijn broer Demna Gvasalia, creatief directeur van Balenciaga, showde begin juni virtueel zijn collectie Clones voor zomer 2022. Hij liet zich ook inspireren door het spanningsveld tussen de echte en de virtuele wereld. Hij werkte samen met Gucci voor de accessoires, maar ook met Crocs. Zijn interpretaties van de klomp in een laars en een pump zijn nu al wereldberoemd.

Ferrari

Automerk Ferrari lanceerde op 13 juni de eerste luxury fashioncollectie met een grootse show in de eigen autofabriek in Italië. Een seizoensloze collectie die duidelijk is geïnspireerd op de kleuren en de kleding uit de autosport. Te danken aan Ferrari’s nieuwe creatief directeur Rocco Iannone, die afkomstig is uit de mode (Pal Zileri, Giorgio Armani en Dolce & Gabbana).

Diesel

Tenslotte lanceerde Diesel op 21 juni de eerste collectie van de hand van de nieuwe creatief directeur Glenn Martens voor zomer 2022. De collectie werd via een livestream gepresenteerd in een korte film, waarin de realiteit en de droomwereld in elkaar overlopen.