TOP

Gedraaide testikels door te strakke broek

Hier geen gezondheidswaarschuwing aan vrouwen. Nee, hier een frisse kijk uit de medische hulpmiddelenhoek, op het dragen van een de strakke broek door het sterke geslacht.

Mannen die strakke broeken dragen hebben meer kans op urineweg- en schimmelinfecties en op een verminderde spermaproductie, volgens een onderzoek onder 2000 mannen uitgevoerd door Tena Men (je weet wel – van Tena Lady). Dat meldt Huffington Post op de site.

De studie wijst uit dat een op de vijftig mannen problemen krijgt met de testikels en de blaas door het dragen van een skinny. De strakke broek kan bovendien extra drukken op de blaas, waardoor de prikkel om te plassen verstoord wordt, met urineweginfecties tot gevolg.  

Catwalk
James Coleman wordt door de Huffington Post aangehaald als slachtoffer. De 27-jarige sales executive uit West-Londen kreeg blaasproblemen na het dragen van strakke jeans. “Ik kocht een modieuze skinny, omdat ik verhuisde naar Londen, waar elke straat voelt als een catwalk en ik er dus goed uit wilde zien. Het kwam niet bij me op dat de druk op mijn blaas en maag veroorzaakt konden worden door mijn skinny jeans. Toen ik besloot te gaan fietsen naar mijn werk en daarvoor een lossere jeans kocht waren mijn problemen verdwenen.”

TV-dokter 
TV-dokter Hilary Jones bevestigt: “Het dragen van strakke kleding over een langere periode kan leiden tot infecties van de urinewegen die tot overactiviteit van de blaas, een laag aantal zaadcellen en schimmelinfecties.” Hij heeft verschillende gevallen meegemaakt van mannen met gedraaide testikels als gevolg van het dragen van te strakke jeans.”

Ballenknellers
Wij denken als redactie dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen: we hebben de tijd van Rod Stewart en Barry Gibb en zijn brothers in hun ballenknellers al lang achter ons. De hedendaagse skinny wordt door echte mannen met laag kruis gedragen.

Voor vrouwen spelen evenwel heel andere gezondsheidsnadelen. Daarover berichtte textilia dit voorjaar…