TOP

Floris van Bommel strikt acteur Daniel Brühl voor campagne

Bij de start van het nieuwe verkoopseizoen presenteert Floris van Bommel zijn nieuwe voorjaarcampagne 2012. Hiervoor heeft hij de Duitse acteur Daniel Brühl gestrikt.

Daniel Brühl is onder andere bekend van zijn rollen in ‘Goodbye Lenin’, ‘The Bourne Ultimatum’ en ‘Inglorious Bastards’. Eén van zijn meest recente projecten is de film ‘Intruders’ waarin ook Clive Owen en Carice van Houten meespelen.

Over de keuze voor de Duitse filmster voor de nieuwe campagne, zegt Floris: “Daniel Brühl is één van de coolste Europese acteurs van mijn generatie. Hij gaat helemaal z’n eigen gang, slaat blockbusters af omdat hij zich er niet goed bij voelt. Gedisciplineerd werken aan een mooie carrière en een mooi leven. Daar hou ik wel van.”

Zwarte lakschoenen
Daniel Brühl maakte voor het eerst kennis met Floris van Bommel toen hij met spoed een paar zwarte lakschoenen nodig had voor de rode loper van het filmfestival in Cannes. Het team van Floris regelde het. Floris en Daniel hielden contact. Ze ontdekten dat ze allebei van dezelfde bands en boeken houden en zo ontstond het idee voor de campagne.

Kapperszaak
Samen met één van Floris’ favoriete fotografen Thomas Rabsch zwierven de acteur en de schoenenontwerper een dag lang door Keulen. Ze maakten mooie foto’s in de legendarische concertzaal ‘Underground’ en kunstenaarswerkplaats ‘Odonien’. Maar die werden door Floris afgekeurd, omdat hij ze ‘een beetje wannabe’ vond. Het uiteindelijke campagnebeeld werd geschoten in een kapperszaak in Keulen.