TOP

FGHS organiseert jubileumeditie van Winterevent

De brancheorganisatie van sportleveranciers (FGHS) organiseert dit jaar voor de 15de keer het FGHS Winterevent 2011. Het skivakevenement voor Nederlandse sportondernemers wordt dit jaar van 6 tot en met 8 november 2011 wederom georganiseerd in het Oostenrijkse Sölden.

In 1996 ontstond het idee vanuit de skisectie van de FGHS om alle skiverkopende detaillisten de mogelijkheid te bieden om in drie dagen op een gletsjer in Europa alle carveski-modellen te testen. De eerste editie trok ongeveer 100 detaillisten en vorig jaar bereikte de deelnemerslijst een record met 375 detaillisten. Ook dit jaar verwacht de FGHS een groot aantal detaillisten die hun kans grijpen om de nieuwste ski’s, snowboards, helmen en protectiematerialen voor het komende winterseizoen van vrijwel alle merken uit te proberen.

Jubileumverrassing
Op zondag 6 november 2011 wordt iedereen in Sölden welkom geheten en is er een miniseminar in de Freizeit Arena. De deelnemers van het FGHS WinterEvent 2011 zullen op maandagavond getrakteerd worden op een avondvullend programma in discotheek ‘Fire and Ice’. Het programma blijft nog een verrassing, maar volgens de organisatie wordt hier extra aandacht aan besteed vanwege het jubileumjaar. Eind september zullen eigenaren en verkoopmedewerkers van wintersportspeciaalzaken een uitnodiging ontvangen.

Testen
Behalve alpineski’s en snowboards kunnen tijdens het evenement ook telemarkski’s, helmen en protectiemateriaal uitgeprobeerd worden. Van alle merkdistributeurs zijn één of meer vertegenwoordigers aanwezig om de deelnemers te informeren en behulpzaam te zijn bij het testen. Het FGHS Winterevent 2011 komt net als voorgaande jaren tot stand dankzij de medewerking van vijftien merkdistributeurs en de sportretailorganisaties Intersport, Sport 2000 en Fair Play. De ANWB en Ispo München ondersteunen, in vervolg op vorig jaar, het evenement.