TOP

FGHS onderneemt juridische stappen tegen retailorganisaties en grootwinkelbedrijven

Dat het eenzijdig wijzigen van de inkoopcondities door retailorganisaties en grootwinkelbedrijven voor commotie zorgt in de sportbranche was al duidelijk. Tijdens de algemene ledenvergadering van de FGHS kwam dit nog eens naar voren. Een kleine 40 leveranciers stemden unaniem met het nemen van juridische stappen tegen retailorganisaties en grootwinkelbedrijven die hen momenteel eenzijdig extra heffingen opleggen.

Afgelopen periode zijn leveranciers meerdere malen geconfronteerd met het eenzijdig wijzigen van de voorwaarden op de lopende contracten. Onder meer de Bijenkorf, V&D, Topshelf Megastores, Perry Sport en Euretco hebben hun leveranciers meegedeeld dat zij een extra heffing gaan invoeren.

Al eerder nam de FGHS via een persbericht afstand van het eenzijdig wijzigen van de condities van de betrokken partijen. De FGHS en haar leden zijn van mening dat het niet mogelijk mag zijn om bestaande afspraken te veranderen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de leverancier. Het voorstel om een juridische procedure te starten werd tijdens de algemene ledenvergadering dan ook unaniem gesteund. Het doel van de FGHS is de retailorganisaties en grootwinkelbedrijven aan de bestaande afspraken te houden en de eventueel al in rekening gebrachte heffingen terug te vorderen.

Andere retailorganisaties hebben inmiddels ook bij hun leveranciers aangegeven dat zij extra heffingen gaan opleggen als zij de voorwaarden van deze partijen accepteren.

Dirk Vinken, directeur van de FGHS: “Het lijkt wel of er twee werelden zijn. Die van de (sport)retailer die last heeft van de economische tegenwind, en de sportleverancier die blijkbaar nergens last van heeft en die het één en ander maar financieel moet compenseren.”

I www.fghs.nl

T 033 – 434 35 80