TOP

EE Labels blikt terug op launch jacquardstoffen!

Deze maand blogt Marc Evers van EE Labels over de lancering van hun nieuwe jacquardstoffen. "Wat je echt merkt is dat er een hernieuwde belangstelling is voor ambachtelijkheid en locale productie."

Tijdens de laatste Dutch Design Week heeft EE Labels geëxposeerd in de Kazerne, een historisch gebouw in Eindhoven dat zich perfect leende om 115 jaar bedrijfsgeschiedenis en daarnaast de nieuwste ontwikkelingen te tonen.

In 9 dagen hebben we meer dan 30.000 bezoekers ontvangen. Van mode-en interieurontwerpers tot het grote publiek. Die dagen heb ik echt op een wolk gelopen, zulke positieve reacties!

Wat je echt merkt is dat er een hernieuwde belangstelling is voor ambachtelijkheid en locale productie. Onze historische collectieboeken, die teruggaan tot 1920,  zijn nog steeds een grote inspiratiebron voor ontwerpers van nu. Er is weer oog voor details en authenticiteit.

Ook starten nieuwe merken nu met de overtuiging een eerlijk en mooi product te maken. Dat betekent Europese en kleinschalige productie met originele ontwerpen. Wij onderstrepen deze insteek en kunnen merken direct vanuit onze fabriek in Nederland en Turkije leveren.

EE Labels Walter van Beirendonck FW1516 

Deze én komende week zijn onze jacquardstoffen te vinden op fashionshows in Amsterdam, Parijs en New York. Niet enkel het merklabel in de kleding maar nu ook de stoffen voor modecollecties van bekende maar ook veelbelovende ontwerpers.

Zomer 2014 zijn wij onder EE Exclusives gestart met het weven van jacquardstoffen. Dezelfde techniek als voor het weven van labels maar nu op groter formaat; 1.50 breedte. Geen eigen collectie maar altijd in co-creatie met ontwerpers. En dat al vanaf kleine metrages.

Kijk voor meer informatie op EE Exclusives op de Catwalks

Marc Evers, directeur (en inmiddels 25 jaar textielervaring)

Marc Evers is directeur en eigenaar van EE Labels, de enige labelspecialist met eigen productie in Nederland. Marc is de vierde generatie ‘Evers’ die leiding geeft bij EE Labels. Zijn doel is om tot Europa’s topproducenten van geweven labels en hangtags te blijven behoren. Marc hoopt klanten door innovatiekracht inspiratie te geven. Niet voor niets is EE Labels de unieke partner voor geweven RFID-merklabels geworden van het Zwitserse Textrace. 

EE Labels Walter van Beirendonck FW1516

EE Labels Walter van Beirendonck FW1516

EE Labels Walter van Beirendonck FW1516

EE Labels Walter van Beirendonck FW1516

EE Labels Walter van Beirendonck FW1516