TOP

Edgar Davids lanceert kledinglijn Monta Heritage

Na het voetbalkledinglabel Monta Soccer lanceert de Nederlandse voetballer Edgar Davids nu ook de kledinglijn Monta Heritage.

Monta Heritage is dit najaar voor het eerst te koop. De pre-fall-collectie staat vanaf 1 augustus in de webshop  van het merk.

Collectie
De oud-international van Nederland baseerde de collectie naar eigen zeggen op zijn eigen manier van leven. Die is avontuurlijk. Authentiek, rebels, perfectionistisch en functioneel. Binnen de collectie gebruikte hij materialen als leer, suède en katoen. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit antraciet, beige, zwart en khaki, maar er zijn ook neon details in verwerkt.

Inspiratie
Edgar Davids werd op het idee voor een eigen kledinglijn door het reizen en het bezoeken van internationale modeshows. De nieuwbakken ontwerper wilde binnen deze collectie een casual en sportief beeld naar een hoger niveau tillen. “Na de training of een wedstrijd kom ik met items uit mijn eigen collectie goed voor de dag bij mijn zakelijke afspraken zonder in te leveren op comfortabiliteit”, aldus Davids.