TOP

Duurzame mode op Awearness Fair Fashion Event tijdens Biënnale

De Arnhem Mode Biënnale heeft tijdens de derde editie exclusieve aandacht voor duurzame mode. Het is voor het eerst dat de tweejaarlijkse kunstmanifestatie zich hier op richt en komt tot uiting tijdens het Awearness Fair Fashion Event.

De Awearness Fair Fashion Event bestaat onder andere uit een modeshow. Tijdens de Awearness Fair Fashion Show is er op de catwalk prêt-à-porter, couture en arty designkleding te zien met respect voor mens en milieu waarbij gemaakt van nieuwe materialen zoals lyocell, houtpulp, soja, maïs, hennep, bamboe en brandnetel.  Een uniek initiatief in Nederland, want het is de eerste volledig duurzame modeshow van deze omvang.  

Een greep uit de deelnemende modelabels en ontwerpers: M’Braze, Alchemist, Edun, Manurisha Moonilal, Van Markoviec, Rianne de Witte, Marlon Borgschot en Hedwig Homoet van UpperWareHouse. Zij tonen hun nieuwe collecties in een show rondom de thema’s ‘People – environment – innovation’.  

Guerillastore

Tijdens het evenement is er ook een tijdelijke winkel met duurzame mode, de Awearness Fair Guerrillastore. Van 29 juni tot en met 5 juli geeft de winkel onderdak aan hippe eerlijke mode, waar jonge ontwerpers ter plekke ter plekke originele stukken van gedragen kleding creëren.

De Arnhem Mode Biënnale gaat op  5 juni 2009 weer van start om de actuele stand van modevormgeving op internationaal niveau zien. Na twee edities is de kunstmanifestatie al uitgegroeid tot  het grootste culturele mode-event ter wereld.

Talkshow

Daarnaast zijn er workshops van Loesje te volgen en geeft StoereVrouwen duurzame kooptips.  Om miskopen en misfits te op te pimpen of te ruilen is er de Swap Shop of 5 juli van UpperWareHouse.

Naast de modeshow, worskhop en ruildag  is er ook een talkshow waar sleutelfiguren uit de duurzame kledingindustrie in dialoog gaan met kledingretailers, fair fashiondeskundigen, politici en andere beleidsmakers over de thema’s people – environment – innovation in de mode. Het doel is Arnhem als duurzaamste modestad. Het beeldmateriaal wordt verzorgd door Mediastichting lokaalmondiaal.