TOP

Dutch Spirit lanceert duurzame kostuums

Het Nederlandse duurzame modelabel Dutch Spirit komt samen met pakkenproducent The Makers met een collectie 'sustainable suits' voor mannen en vrouwen.

Tijdens het congres Nederland Innovatieland half maart is de pakkenlijn Dutch Spirit by The Makers gepresenteerd. De lijn met de naam Ambassador bestaat uit 5 kostuums, voor mannen en vrouwen, die vanaf mei in de winkels liggen. De kostuums zijn gemaakt volgens de richtlijnen van fair trade (dus eerlijke lonen geen kinderarbeid). Bovendien worden de kostuums klimaatneutraal geproduceerd en wordt tijdens de productie zoveel mogelijk onderzocht hoe de CO2-uitstoot te reduceren. Daarnaast worden zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt, zoals een speciale Merino-wol, knopen van parelmoer en een natuurlijke viscose voor de voering. Ook wordt er gewerkt aan kledinghangers van gerecycled papier om de pakken op te presenteren.

Winkeliers kunnen de duurzame pakken inkopen via The Makers. Het pak voor heren heeft een winkeladviesverkoopprijs van 495 euro en voor dames 429 euro.