Nieuwsgierig naar de artikelen achter de inlog van textilia.nl?

30 dagen gratis toegang

TOP

Drie schoenentrends van de Dutch Design Week [trenddag]

Trendanalist Jan Agelink vertelt op de Trenddag op 21 november alles over de laatste schoenentrends voor winter 2017/2018. In deze blog alvast een preview van 3 schoenentrends van de Dutch Design Week.

De laatste week van oktober heeft ondertussen een vaste plek gekregen in de agenda voor een breed publiek design liefhebbers. Naast het eindexamenwerk van de studenten van de Design Academy, de aanleiding voor het ontstaan van dit festival, is het uitgeroeid tot een platform voor aanstormende designers, maar ook merken en fabrikanten. Hieronder een overzicht van het design-nieuws op het gebied van schoenen dat in Eindhoven te ontdekken viel.

 

1. Mascolori x Bas van Beek

Mascolori droeg bij aan de tentoonstelling ‘Pracht und Prinzip’ die ontwerper én kunstenaar Bas van Beek met het Van Abbemuseum tot stand bracht. Van Beek vertaalde de ontwerpprincipes van Bauhaus en Wiener Werkstätte naar 2016 en heeft toen in het schoenenmerk Mascolori een partner gevonden. De samenwerking resulteerde in verschillende patronen die deels geprint en daarna geborduurd werden op herenschoenen. Het resultaat is verassend en innovatief.

www.mascolori.nl/basvanbeek

Mascolori x Bas van Beek 0

Mascolori x Bas van Beek 1

Mascolori x Bas van Beek 2

Mascolori x Bas van Beek 3

Mascolori x Bas van Beek 4

 

2. Roos Soetekauw x Australian

Het project van Roos met Australian is ontstaan uit het initiatief ‘Design Meets Brands’, waarbij grote merken gekoppeld worden aan opkomende designers. Uit drie mogelijke ontwerpers koos Australian Footwear voor Roos Soetekouw.

Roos Soetekouw presenteerde op de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven sportieve sneakers met door haar ontworpen stoffen voor het Nederlandse topmerk Australian Footwear. Met 3 paar heeft Roos een complete lijn ontworpen.

Het handschrift van Roos is duidelijk herkenbaar: natuurlijk en organisch, fantasierijk en gedurfd in een mix van mooie materialen en opvallende kleurencombinaties. Uiteindelijk zijn er delen van haar stoffen verwerkt met dames- en heren sneakers, schoenen en tassen.

www.roossoetekouw.nl

Roos Soetekauw x Australian 5

Roos Soetekauw x Australian 6

Roos Soetekauw x Australian 7

Roos Soetekauw x Australian 8

 

3. Popcore

De expositie Popcore was te vinden in de voormalige winkelruimte van conceptstore ‘you are here’ aan de Kleine Berg. Popcore is een groep van 14 vers afgestudeerde talenten die een nieuwe, flexibele manier van leven willen laten zien. Met een achtergrond in de ontwerpwereld, gebruikt deze groep het designmedium om een alternatieve werkhouding te ontwikkelen en hierdoor de grenzen van de norm op te zoeken. Ze beogen design te laten versmelten met disciplines als mode, concerten, talks en eten en op deze manier een 360°-ervaring te creëren.

Emma Wessel is een eindexamen student van de Design Academy en een deel van haar eindexamen werk ‘hide and seek’ was hier te zien. Een project waarin ze de wereld van mode en interieur met elkaar wil laten fuseren. Vormen en materialen zijn groot, zacht en kleurig en hebben eenzelfde gevoel voor zowel kleding, schoenen en interieur accessoires.

Emma Wessel 9

Emma Wessel 10

Fabian Briels heeft een collectie sokken gemaakt met een uitstekende anti-slip detailering. Op de klassieke witte sportsok plaatste hij silicone 3 dimensionale vormpjes resulterend in de hairy sock, de nipple sock en de pimple sock!

www.popco.re

Fabian Briels