TOP

Donatella Versace nieuwe gastontwerper H&M

Donatella Versace wordt de nieuwe gastdesigner van H&M. De exclusieve lijn ligt op 17 november in 300 winkels wereldwijd en bestaat uit leer en uitbundige prints en kleuren. De collectie bestaat uit zowel een vrouwen- als een mannenlijn.

Daarnaast heeft Donatella Versace ook een pre-spring collectie ontworpen die vanaf 19 januari 2012 verkrijgbaar is in de landen die een online shop hebben. Ook is er ook een aantal geselecteerde interieurartikelen te koop.

“Ik ben heel enthousiast over onze samenwerking met H&M en om op deze manier hun brede klantenkring te bereiken. De collectie is typisch Versace en perfect voor H&M en Versace fans wereldwijd”, aldus Donatella Versace.

H&M
Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M, reageert op de samenwerking: “Versace is een van de meest belangrijke modehuizen van deze tijd en de collectie voor H&M is alles waar Versace voor staat – flamboyant en glamourous. Donatella Versace heeft voor ons iconische ontwerpen uit de archieven gehaald. Dit is een geweldige, feestelijke samenwerking – perfect voor het aankomende partyseizoen”.

Over Versace
Versace staat voor glamour en straalt dat tot in de kleinste details uit. Het modehuis werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. Hij creëerde uitdagende en revolutionaire jurken op basis van klassieke thema’s met een provocerende twist, maar altijd met een feilloos oog voor belijning.

Donatella Versace is sinds 1997 creatief directeur van het imperium en zet in die functie het werk van Gianni Versace voort. Onder haar leiding groeide het merk uit tot een mondiaal modehuis waarbij luxe en glamour de boventoon voeren. Wereldwijd bekend om haar signatuurstijl, is Donatella Versace de personificatie van alles waar het modehuis Versace voor staat.