TOP

Dolce&Gabbana verdacht van belastingontduiking

Je zou denken dat Domenico Dolce en Stefano Gabbana genoeg geld hebben, alleen al in 2005 verdiende zij elk €29 miljoen bruto, maar hebzucht heeft zich van hen meester gemaakt. Het modeduo is beschuldigd van grootschalige belastingontduiking.

De Italiaanse politie is een onderzoek naar niet aangegeven inkomsten en ontdoken btw van het modeduo gestart. Dit melde de Italiaanse krant La Repubblica zaterdag. Openbaar aanklaagster Laura Pedio, die onderzoek doet naar de twee ontwerpers, vertelde aan Women’s Wear Daily dat het onderzoek zich nog in de beginfase bevind.

Volgens de politie hebben Dolce en Gabbana tussen 2004 en 2006 twee schijnondernemingen in Luxemburg opgericht om de belasting te ontduiken voor €259 miljoen.

Ook worden de twee er van verdacht niet genoeg belasting te hebben betaald over de opbrengst van de lijnen D&G en Dolce & Gabbana. Het modeduo verklaart echter alles op correcte wijze te hebben gedeclareerd en dat het om een misverstand gaat.

Het vermogen van de rijke Italianen wordt er niet beter op, want deze maand moesten zij €1,8 miljoen aan de fiscus betalen voor het verzwijgen van royalties op boeken.