TOP

Documentaire over het fenomeen schoenen: ‘God Save My Shoes’

Schoenenfreaks opgelet! Regisseur Julie Benasra heeft een documentaire gemaakt over de relatie tussen schoenen en vrouwen, met de titel 'God Save My Shoes'.

In ‘God Save My Shoes’ komen onder meer bekende schoenenontwerpers Christian Louboutin, Pierre Hardy en Manolo Blahnik aan het woord. Zo verklaart Christian Louboutin: “Vrouwen hebben een vleselijke verhouding met hun schoenen. De schoen is geen voorwerp. Het is hun voorrecht.”

Naast een aantal beroemde (schoenen)ontwerpers, mogen ook hun (beroemde) klanten, zoals burlesque danseres Dita Von Teese en de zangeressen Kelly Rowland en Fergie, over hun liefde voor schoenen vertellen.

Extreme schoenenverzamelaars
Documentairemaakster Julie Benasra portretteert extreme schoenenverzamelaars met meer dan 300 paar. Ze gaat uitgebreid in op de verschillende relaties die vrouwen (en sommige mannen) vanuit een psychologisch, sociologisch, historisch, cultureel and erotisch perspectief met schoenen hebben.

Première
De documentaire gaat in september tijdens de Fashion Week in Parijs in première en zal begin oktober op de Franse televisie uitgezonden worden.