TOP

Dit is de nieuwe winkel van Peek & Cloppenburg in Almere

Op woensdag 28 september opende Peek & Cloppenburg een nieuwe winkel in het centrum van Almere. Het is de vijfde winkel van de retailer in Nederland, die anderhalf jaar geleden ook al een nieuwe flagshipstore opende in Mall of The Netherlands in Leidschendam.

Beeld: Peek & Cloppenburg

De nieuwste Nederlandse winkel van Peek & Cloppenburg heeft een oppervlakte van circa 4900 vierkante meter, waarvan 4000 vierkante meter verkoopvloer. De winkel is te vinden aan de Citadel in Almere, midden in het centrum van de stad. Na de opening in Westfield Mall of the Netherlands in het voorjaar van 2021 is dit de vijfde Peek & Cloppenburg winkel in Nederland. De nieuwe winkel in Almere is bijna net zo groot als die in The Mall.

In de winkel worden meer dan honderd merken verkocht en zijn shop-in-shops te vinden van onder andere Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Polo Ralph Lauren en Marc Cain. Maar je vindt er ook premium labels als Versace Jeans, Joop! en Tommy Jeans, naast de eigen merken Jake*s, Review, Christian Berg, Joseph Janard, McNeal en Montego.

De begane grond is gewijd aan mannenmode, terwijl er op de eerste verdieping vrouwenmode wordt gepresenteerd. Daarnaast is er op beide verdiepingen een afdeling met sportartikelen van merken als Nike, Champion, Lacoste, Ellesse & Adidas.

Ooit had P&C zestig winkels in Nederland, maar door vele reorganisaties gingen er steeds meer dicht. De Duitse retailer richt zich tegenwoordig op het hogere kledingsegment en heeft meer dan 150 winkels in 15 landen in Europa. De retailer is volop nieuwe winkels aan het openen en bestaande winkels aan het verbouwen. Met een nieuw winkelconcept en een vernieuwd merkenpakket zag Peek & Cloppenburg de winkel in The Mall als het begin van een nieuw hoofdstuk in Nederland. Hier zijn nu vijf winkels. Behalve in Almere en Leidschendam zijn er ook filialen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, plus een webshop voor de Nederlandse markt.