TOP

DIGITALE REVOLUTIE BIJ NIEUWE PULL&BEAR WINKEL, SKECHERS X VEXX, REHAB FOOTWEAR GAAT ZELFSTANDIG VERDER NA FAILLISSEMENT UFG

Digitale revolutie bij nieuwe Pull&Bear winkel in Rotterdam, Skechers lanceert nieuwe collectie met belgische kunstenaar, Rehab Footwear gaat zelfstandiger verder na failissement footweargroup. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 7 maart.

Beeld: Pull & Bear

Digitale revolutie bij nieuwe Pull&Bear winkel in Rotterdam

Rotterdam heeft de deuren geopend van de nieuwste Pull&Bear-winkel op Lijnbaan 132, een opvallende toevoeging aan de Inditex-familie. De winkel is, met een oppervlakte van zeventienhonderd vierkante meter, de grootste Pull&Bear winkel en is volledig gedigitaliseerd, waarbij communicatie via schermen en lichtbalken van polycarbonaat verloopt. Een self-checkout systeem en een geautomatiseerd ophaal- en retoursysteem voor online bestellingen maken het winkelen efficiënter. De Pull&Bear-winkel richt zich specifiek op generatie Z, met TikTok als belangrijk platform. De paskamers zijn omgetoverd tot ‘Pull&Bear Rooms’, ontworpen voor het creëren van content op dit populaire videoplatform. Het interieur van de winkel combineert witte texturen, metallic afwerkingen en lichtgevende elementen.

SKECHERS LANCEERT NIEUWE COLLECTIE MET BELGISCHE KUNSTENAAR VEXX

SKECHERS en kunstenaar Vexx introduceren een nieuwe Artist Series collectie, geïnspireerd door Vexx’s kenmerkende levendige doodles. De samenwerking omvat diverse sneakers en bijpassende kledingstukken, verkrijgbaar voor kunstliefhebbers en verzamelaars. Vexx, wereldwijd bekend om zijn kleurrijke doodles, heeft niet alleen zijn werk in de nieuwste “SKECHERS Artist Series”, maar ook in vooraanstaande musea in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Met 2,9 miljoen volgers op YouTube en meer dan 700.000 op Instagram, behoort Vexx tot de meest populaire kunstenaars op sociale media wereldwijd. Zijn inspiratie komt voort uit tekenfilms, kunstgeschiedenis en popcultuur, wat resulteert in unieke kunstwerken. De collectie omvat vier ontwerpen voor twee schoenmodellen: de SKECHERS x Vexx Uno en de SKECHERS x Vexx Koopa Court. Daarnaast wordt er een kledinglijn gelanceerd, inclusief een t-shirt en pet met herkenbare details die de unieke stijl van Vexx weerspiegelen. De limited SKECHERS x Vexx collectie is nu beschikbaar bij geselecteerde SKECHERS-winkels en online via skechers.com.

REHAB FOOTWEAR GAAT ZELFSTANDIG VERDER NA FAILLISSEMENT UNLIMITED FOOTWEAR GROUP

Schoenenbedrijf Gabor Shoes AG heeft de omzet stabiel gehouden in het boekjaar 2023. De omzet komt voor het financiële jaar neer op 322 miljoen euro. In 2022 behaalde het bedrijf nog een groei van 25 procent. Dat deze groei nu niet is behaald, komt volgens Gabor Shoes AG door ‘ongunstige externe omstandigheden’. Voorbeelden hiervan zijn  gematigd consumentenvertrouwen, in combinatie met winkelsluitingen. “Onze online marktplaats presteerde goed en groeide aanzienlijk, in tegenstelling tot de negatieve algemene e-commerce markt”, laat Gabor CEO Stefan Blöchinger, in een persbericht weten. “Ook de activiteiten in onze eigen winkels namen aanzienlijk toe. Dit zijn duidelijke tekenen dat onze merken goed werken.” Gabor Shoes AG meldt als laatste in het bericht dat 2024 in het teken staat van ‘de consequente uitvoering van de groeistrategie’.