TOP

Deze outfits kun jij naar je werk dragen

Welke kleding je naar je werk kunt dragen, verschilt natuurlijk per branche en bedrijf. Zo hebben sommige banen een speciaal werktenue dat medewerkers moeten dragen. Denk bijvoorbeeld aan verpleegsters, bouwvakkers en winkelmedewerkers. In deze gevallen hoef je niet na te denken over welke kleding je aandoet naar je werk, het is immers voor iedereen hetzelfde. Maar als je ergens werkt waar ze geen standaard werktenue hanteren, is het fijn om een richtlijn te hebben. Je wilt natuurlijk niet onverzorgd op je werk verschijnen en al helemaal niet als je ook meetings met klanten hebt. In dit artikel vertellen kun je lezen welke outfits jij naar je werk kunt dragen.

Deze outfits kun je naar kantoor dragen

Werk jij op een kantoor? Dan is de kans groot dat er van je verwacht wordt dat je er netjes uitziet en al helemaal als je ook in contact komt met klanten. Je wordt nu eenmaal serieuzer genomen als je er netjes uitziet. Kom jij niet in het echt in contact met klanten, maar zit je voornamelijk met collega’s op kantoor achter de computer? Dan hoef je er echt niet chic uit te zien en kun je prima casual chic gekleed gaan. Onder casual chic kun je een polo heren en een nette spijkerbroek verstaan. Als je een overhemd lekkerder vindt zitten dan een polo, kun je natuurlijk ook een overhemd dragen op je spijkerbroek. Kies voor items waar jij je prettig in voelt. Qua schoeisel kun je kiezen voor nette schoenen, maar je kunt ook sneakers onder je spijkerbroek dragen.

Deze kleding kun je dragen als je in een winkel werkt

In de winkel kom je de hele dag door in contact met klanten, het is daarom belangrijk dat je er representatief uitziet. Veel winkels hebben daarom een polo voor iedere werknemer met daarop het logo van de winkel. De medewerkers zijn hierdoor herkenbaar voor klanten en ze zien er netjes uit. Deze polo kun je heel goed dragen op een comfortabele spijkerbroek heren, zodat je je de hele dag makkelijk kunt bewegen. Zorg ook voor lekker zittende schoenen, zodat je de hele dag in de winkel kunt lopen zonder dat je pijnlijke voeten krijgt.

Verplichte werkkleding

Soms is het zo dat een bedrijf wel verplichte kledingvoorschriften hanteert, maar dat zij geen werkkleding leveren aan hun medewerkers. In dit geval moet je het zelf aanschaffen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld verplicht in een zwarte broek moet werken. Als je dit niet in je kast hebt liggen, moet je dit dus kopen. Dit soort afspraken staat in je contract, lees deze dus goed door voordat je ergens in dienst treedt. Krijg je wel werkkleding vanuit het bedrijf, dan moet je dit weer inleveren zodra je ontslag neemt of krijgt. In de tussentijd was en strijk je de kledingstukken zelf.