TOP

Debuut: Stella McCartney ontwerpt balletkostuums

In New York gaat vanavond de balletproductie 'Ocean's Kingdom' in première. Niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney componeerde de muziek. Dochter én ontwerpster Stella McCartney stortte zich op de kostuums.

Een krachtexplosie van expertise op het gebied van muziek en mode dat tot uiting komt in de nieuwe balletproductie ‘Ocean’s Kingdom’. Dat is het resultaat van de samenwerking tussen ontwerpster Stella McCartney en de 69-jarige Paul McCart. Dat er geen enkele tutu in zicht zal komen op het toneel van het New York City Ballet is volgens Stella niet zo vreemd. Ook al wilde ze als ontwerpster dolgraag een over-the-top tutu ontwerpen ze realiseerde zich al snel dat het visueel en muzikaal niet bij haar vader’s visie zou aansluiten.

Kostuum-uitdaging

Dankzij haar werk voor sportmerk Adidas en de Olympische spelen wist Stella precies hoe ze technisch te werk moest gaan om een perfect passend danskostuum te ontwerpen. Ze behandelde de prima ballerina’s als atleten, maar geeft toe dat het desondanks een complex ontwerpproces is geweest. “Je gaat een verhaal vertellen door middel van kostuums. Om dan ook nog gevraagd te worden om kleding te ontwerpen met niet afgeronde muziek en choreografie, is zeker niet eenvoudig”, vertelde ze tegen modewebsite style.com.

Balletstuk

Het stuk ‘Ocean’s Kingdom vertelt het verhaal van een volk dat onderwater leeft. Zij worden bedreigd door mensen van het vasteland. Ex-danser, choreograaf en hoofd van het New York City Ballet-gezelschap, Peter Martins, bedacht dit verhaal. Bekijk onderstaande video om meer te horen en te zien over de samenwerking tussen Paul, Stella en Peter.