TOP

De kussentrends van 2022

Kussens zijn een boost voor je interieur en kunnen de ruimte persoonlijk maken. Denk hierbij aan sierkussens. Sierkussens zorgen voor extra sfeer in de woonkamer. Maar hoe kies je kussens uit die goed passen bij het interieur in je woning? Wij zetten de kussens trends van dit jaar voor je op een rij. 

Bohemian trend

Eén van de trends van 2022 is het bohemian interieur. Het is een interieurstijl met exotische invloeden en bijzondere vondsten. Bij deze stijl draait het voornamelijk om de aankleding van de ruimte. Kies voor de aankleding van een binnenkussen voor een kussenhoes met een felgekleurde print om voor het vrolijke ibiza-sfeertje te zorgen in de woonkamer. Bij de bohemian stijl worden neutrale basiskleuren vaak gecombineerd met een felle kleur. Daarnaast is het gebruiken van natuurlijke materialen een must in een bohemian interieur. 

Fluffy trend

Het gebruik van fluffy, ook wel teddy genoemd, wordt steeds populairder. Door het zachte materiaal van fluffy meubels, past deze trend ideaal bij een romantisch interieur. Ook een landelijk of Scandinavisch interieur leent zich ervoor. Je kunt ervoor kiezen om een groot meubelstuk, zoals een bank, van fluffy materiaal te nemen, of je kunt ervoor kiezen om de ruimte fluffy aan te kleden. In het geval je een klein beetje de ruimte in de fluffy trend wilt aankleden, kun je ervoor kiezen om teddy kussenhoezen te nemen. 

Lente/zomer prints

De kussens aankleden met een lente of zomer print is altijd een goed idee. Je zult merken dat een vrolijk printje je interieur gelijk een boost geeft en een gezellig uitstraling krijgt. Prints zijn er in verschillende kleuren en patronen. Combineer bijvoorbeeld effen kussens met een paar kussens met een print of combineer verschillende prints met elkaar. Vrolijke bloemenprints zijn prachtig in de zomer. Wil je voor een rustige en frisse uitstraling gaan? Dan zijn tropische prints een ideale uitkomst. Ben je meer gek op groen? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor natuurlijke prints. 

Velvet trend

Al een aantal jaren is de velvet trend niet meer weg te denken in het interieur. Fluweel wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt voor het meubilair, accessoires, maar ook wandbekleding. Met deze trend geef je de ruimte een elegante en chique touch met een moderne uitstraling. Bij deze trend is het belangrijk dat je velvet accenten gebruikt in je interieur. Veelvuldig fluweel gebruiken in de ruimte kan snel overdreven ogen en geen mooie uitstraling geven aan de ruimte. Om velvet te laten werken in het interieur, kun je spelen met fluwelen accessoires, zoals velvet kussens op de bank bijvoorbeeld.