TOP

Cruyff Sports introduceert exclusieve Cruyff Court schoen

Cruyff Sports heeft de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation geïntensiveerd met de introductie van een exclusieve Cruyff Court schoen.

Johan Cruyff Foundation

De volledige opbrengst van de schoen, die speciaal is ontwikkeld voor gebruik op de Cruyff Courts en op straat, gaat naar de stichting van Johan Cruyff. De Johan Cruyff Foundation stimuleert de jongeren om meer te bewegen en legt daarvoor speciale voetbalveldjes aan. Ook ondersteunt de stichting sportprojecten voor kinderen met een handicap en organiseert ze sportevenementen voor de jeugd.

Hulp van jongeren

De Cruyff Court schoen heeft een bovenwerk van kwaliteitsleer, wat zorgt voor een optimaal balgevoel en een comfortabele pasvorm. Naast de bekende C-Flash logo is de schoen ook voorzien van het logo van de Cruyff Foundation op de tong. Jongeren zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de Cruyff Court schoen. Tijdens activiteiten van de stichting hebben zij suggesties gedaan voor het design en hebben zij de schoen getest.

Touzani

Ook Soufiane Touzani, de freestyle straatvoetballer die bekend is van YouTube, heeft zijn steentje bijgedragen aan het testen en optimaliseren van de Cruyff Court schoen. De Cruyff Sports schoenen zijn vanaf februari 2010 te koop bij een aantal toonaangevende sportzaken.