TOP

Cold Method showt casualchique zomercollectie 2013

Designer Dieter de Cock showde vanochtend, 10 juli, zijn nieuwe zomercollectie 2013 in de toekomstige winkel van Marc Jacobs aan de Amsterdamse Utrechtsestraat. De look: dressy casual.

Dit keer pakt Cold Method niet uit met een grote show, maar een kleine viewing voor de pers in het pand waar binnenkort de collectie van Marc Jacobs hangt. Designer Dieter de Cock liet zich inspireren door de documentaire ‘Sympathy for the Devil’ uit 1968, waarin de Rolling Stones werken aan het gelijknamige nummer. Ofwel de jaren ’60 in Londen en de flamboyante en excentrieke stijl van zanger Mick Jagger dat De Cock vertaalt naar een ‘ietwat conservatieve stijl van Savile Row versmelt met de vrije hippiespirit’. Dat laatste is terug te zien in de langere en wijdere shirts die nonchalant onder strakkere colbertjasjes vallen.

Blauw
Verder speelt De Cock met klassiekers, zoals de chino’s die gemaakt zijn van traditionele kostuumstoffen. Of het bomberjack dat binnenstebuiten gedragen kan worden: de ene kant is van nylon voor een sportieve look, de andere kant van katoen voor een geklede. Het kleurenpalet is geïnspireerd op het werk van Andy Warhol, met krachtig geel, groen en rood. Blauw (de kleur voor zomer 2013) is er in verschillende zachte en felle gradaties.

Rolmodel
Tijdens het kleinschalige event vertelt designer van Cold Method, Dieter de Cock, over zijn zoektocht naar de typische Cold Method-man: jongens die de designer persoonlijk kent. Hij bezocht de mannen met een camera en stelde ze tien vragen, die terug te zien zijn op de Facebookpagina van het mannenmodemerk. Dieter concludeert: “Het zijn allemaal creatievelingen, zo is één designer en een ander muzikant. Dat past bij Cold Method.” Zie de foto’s hiernaast.