TOP

Coevorden pakt leegstand aan met wisselwinkel

De Drentse stad Coevorden gaat komend jaar de strijd aan tegen leegstand door te experimenteren met een wisselwinkel. Winkeliers kunnen deze winkel voor een bepaalde periode huren. Daarna komt er weer iemand anders in. Dit meldt Retailnews.

Bert Moormann, projectleider van initiatiefnemer BindNu, wil toenemende leegstand tegengaan. ‘’Daarnaast willen we met ondernemers de kans bieden uit te groeien tot een succesvolle ondernemer’’, aldus Moormann.

Tiental aanmeldingen
BindNU werkt onder meer samen met Rabobank, Stenden Hogeschool en Kamer van Koophandel om dit nieuwe experiment te starten. Een tiental mensen hebben zich al aangemeld voor de wisselwinkel die vaak al een activiteit aan huis of een webshop hebben en die graag een fysieke winkel willen.

Idee stamt uit Amsterdam
Het idee is al eerder een keer ontstaan in Amsterdam. Een ondernemer heeft toen door middel van een wisselwinkel een fietswinkel gestart. Nu heeft hij een eigen winkel verderop in de straat en is een andere winkelier in de wisselwinkel gestart. In Coevorden hopen ze dat dit idee bij hun ook een succes wordt.