TOP

Circle of Trust groeit door inzicht, overzicht en data driven aanpak met Itsperfect als backbone van design tot sales

Hoe blijf je als modemerk continu succesvol, meegaan met de laatste trends en de juiste keuzes maken qua focus, saleskanalen, markten, collecties en voorraden?

Een mooie vraag voor Michella Houweling en Kathelijne Venema van Circle of Trust.

In 2005 klein begonnen als denim merk voor dames, inmiddels een volwassen merk met een volledige dames-, heren- en girls collectie. Verkrijgbaar bij retailers van Nederland tot aan Canada, in de eigen Multi brand conceptstore in Amsterdam en via twee eigen webshops.

Overzicht en efficiëntie in de backoffice

Michella draait al 12 jaar de volledige backoffice en heeft het merk in die tijd hard zien groeien. Vier jaar geleden werd de stap genomen naar een een eigen webshop. Daarbij zocht ze een alternatief ERP pakket met out-of-the-box koppelingen, zonder hoge consultancy kosten. Ze kwam uit bij Itsperfect.

Michella: “De demo voelde als een verademing! Klanten, artikelen, voorraad; het overzicht was er meteen. Ik ben nooit zo’n fan van verandering, maar voor een systeem dat zo duidelijk en gebruiksvriendelijk is, maak ik graag een uitzondering. Het is echt een verbetering om efficiënter te werken en dat merk ik nu nog steeds dagelijks. Ergens snap je dan niet dat het vorige pakket zo moeilijk was.”

Nu vier jaar later is Michella nog steeds heel tevreden met haar keuze. “De snelheid die erin zit, de duidelijkheid, de koppeling met het magazijn. De stappen zijn heel logisch. Bijna alles gaat automatisch. En het is veel minder omslachtig dan traditionele systemen.”

Itsperfect als rode draad door de organisatie

Dat het ERP systeem als een rode draad door alle afdelingen van Circle of Trust loopt en zorgt voor het juiste inzicht en overzicht van design tot aan sales kan Kathelijne als geen ander beamen. Zij is zowel verantwoordelijk voor het design van de mannencollectie als de marketing van Circle of Trust. Daarbij ligt de focus vooral op online.

Kathelijne: “We groeien heel erg online, mede door Itsperfect, omdat we soms moeite hadden met de hoeveelheid voorraad die je aan elk artikel hangt. Nu we beter inzicht hebben, kopen we daar ook beter op in. En daardoor verkopen we uiteindelijk ook meer, zonder met te veel voorraad over te blijven.”

Als voorbeeld noemt ze de voorraadanalyses die door marketing worden gebruikt om producten te pushen, van Instagram en de nieuwsbrief tot de B2B portal. Maar ook vanuit design wordt veel naar de data gekeken, om zo remakes van artikelen die goed lopen te reorderen.

Michella ziet daarnaast de toegevoegde waarde van de B2B: “Meerdere afbeeldingen, de voorraad, alle informatie komt mee vanuit het ERP systeem. Het is voor de klant heel duidelijk wat er wel en niet op voorraad is en ook daar zit de groei in.”

Data driven versus gut feeling 

Kathelijne: “We gebruiken de data in alle facetten van Circle. We analyseren de voorraden doorverkoopcijfers, en inkoopcijfers van vorig jaar. Daar kun je veel conclusies uit trekken. We zijn heel erg data gedreven, maar wel op een leuke manier.”

Michella: “Er komt ook echt nog wel een stukje feeling en ervaring bij, van wat een heel goed artikel gaat worden. En je moet weten wie je doelgroep is.”

Kathelijne: “Doordat je heel goed inzicht hebt in je voorraad, wat goed verkocht en ingekocht wordt, hebben we een duidelijke balans gevonden tussen design en sales. En daardoor kun je heel mooi organisch groeien zonder dat je veel risicovolle investeringen doet.”

Toekomstplannen en ambities

Naast de concept store, retailers, en webshops, zien Kathelijne en Michella ook Marketplaces op verschillende kanalen als een mooie toevoeging voor sales. Daarnaast willen ze graag hun naamsbekendheid vergroten in Europa en Noord-Amerika.

Michella: “Vooral Scandinavië staat hoog op onze wensenlijst. Maar ook verder bouwen in de verschillende regio’s in Duitsland. En uitbreiden met agenten in verschillende landen.”

Kathelijne: “We willen met een heleboel dingen niet meer terug naar wat het geweest is, we kijken alleen maar stappen vooruit. Zowel online als offline. En ook met verduurzaming. We hebben een Responsible Choice Program, waarbij we op verschillende facetten verduurzamen. Ook daar willen we ons hard voor maken.”

Genoeg ambities en mooie plannen om de groei de komende jaren te continueren. Nu eerst de laatste voorbereidingen voor het verkoopseizoen. Circle of Trust presenteert dit jaar haar Spring/Summer 2023 damescollectie bij de Modefabriek en de nieuwe herencollectie bij Preview van CAST. Wij gaan zeker een kijkje nemen 10 en 11 juli!

Info: www.itsperfect.io | 085 016 0175 | rob@itsperfect.io