TOP

Champion opent begin juni winkel in Amsterdam

Het Amerikaanse sportswearmerk Champion opent donderdag 7 juni een winkel in Amsterdam. Ter gelegenheid van de nieuwe vestiging heeft het een lokale campagne bedacht: ‘Champions of Amsterdam’.

De Champion-winkel opent 7 juni in de Reestraat 9, in het Amsterdamse 9 Straatjesgebied. In de aanloop naar de opening vroeg het merk een aantal Amsterdammers om samen op te trekken. Zo heeft de artiest Yousef Gnaoui (ook bekend als Sef) op verzoek een gedicht geschreven over zijn Amsterdam. 

 

Hoofdstedelijke champions

Met de Champions of Amsterdam-campagne, bedacht door Mr. Wix, wil het merk de stad vieren. En dan met name de mensen die deze stad maken tot wat zij is, aldus het persbericht. Samen met portretfotograaf Dennis Branko selecteerde en fotografeerde Jamairo Nawaz, of DJ Mairo Nawaz, nog acht jonge hoofdstedelijke ‘champions’. Waaronder rapper en stijlicoon Bokoesam, tattoo-artiest Morrison Schiffmacher en de Eritrees-Nederlandse singer-songwriter Rimon. De foto’s zijn onder meer te zien in het nieuwe vlaggenschip van Champion.

 

Reverse Weave

De Amsterdamse Champion-winkel wordt volgens het label een zogenoemde ‘destination store’. Er worden onder meer items voor liefhebbers verkocht, zoals de oorspronkelijke Reverse Weave-modellen – American Made, zoals het bedrijf in 1934 ook al deed – en waar Champion letterlijk wereldkampioen sweater mee is geworden. Daarnaast zijn er collabs en speciale items die in kleine oplagen uitkomen, hier te vinden. 

 

Champion 2

Champion 3

Champion 4

Champion 1