TOP

CBW-Mitex Modemonitor eerste halfjaar 2009 damesmode

De CBW-Mitex Modemonitor laat zien dat het segment damesmode in de eerste helft van dit jaar de omzet heeft zien dalen met 3,5%. Dit ligt iets hoger dan de daling van de totaalomzet in mode van -2,7%.

De Modemonitor laat verder zien dat de afzet van damesmode in de eerste helft van 2009 terugliep met 4% en ook dit is een grotere daling dan het gemiddelde van -3,3%. De maanden februari (omzet -12%) en mei (-11,8%) blijken in het bijzonder moeilijke maanden te zijn geweest voor damesmode.

In het vrouwenmodesegment behaalde 70% van de deelnemende ondernemers een negatief omzetresultaat, waarvan de helft dit wist te beperken tot een daling tussen -0% en -10%. Dit betekent dat 30% een positief resultaat heeft behaald en dit ligt onder het gemiddelde van mode totaal (36%). Het grootste deel (23%) van de plussende damesmodewinkels realiseerde een omzetstijging tussen de 0% en 10%.

CBW-Mitex merkt dat ondernemers in het algemeen steeds meer moeite hebben omzet vast te houden en dit zou vooral komen door de grillige consument en de grote terughoudendheid om geld uit te geven.