TOP

Canterbury Europe verkocht aan JD Sports

Vorige week is bekend gemaakt dat de Engelse winkelketen JD Sports, het Nieuw-Zeelandse merk Canterbury Europe heeft overgenomen voor 6,5 miljoen Engelse pond.

Afgelopen maand vroeg Canterbury Europe nog uitstel van betaling aan. Het beëindigen van sponsordeals met enkele van Europa’s grootste rugby clubs was hier een gevolg van.

De overname garandeert de toekomst van Canterbury Europe in Australië en Nieuw Zeeland. Daarnaast zal het merk aanwezig blijven in Groot-Brittannië en de rest van Europa, zo meldt de Financial Director.

Met de aankoop van Canterbury Europe bezit JD Sports nu twee belangrijke rugbymerken. Afgelopen juli kocht het Engelse bedrijf namelijk ook al Kooga Rugby. Volgens president-directeur Peter Cowgill zal de aankoop van deze twee sportmerken hun diversiteit met betrekking tot de sport- en vrijetijdsmarkt alleen maar versterken.

Het Canterbury merk is 100 jaar geleden opgezet in Nieuw-Zeeland en is uitgegroeid tot een wereldmerk voor de rugbykleding industrie. Canterbury Europe wordt in Nederland vertegenwoordigd door Prime Sportsgear uit Delft. In het merkenpakket van Prime bevinden zich ook de merken Grays hockey en squash en Fred Perry sportswear en shoes.