TOP

Branche Bureau Mode lanceert nieuwe websites voor ondernemers en medewerkers in modedetailhandel

Branche Bureau Mode (BBM) heeft informatie over gezond en veilig werken en personeel en ontwikkeling bij elkaar gebracht op twee nieuwe websites. De sites zijn handige naslagwerken voor medewerkers en ondernemers in de mode- en sportdetailhandel.

Arbo in de mode
Op de site arbo in de mode staan officiële spelregels en praktische tips om te zorgen dat de werkplek ook een verantwoorde en veilige werkplek is. Er worden drie thema’s beschreven: Werkdruk, Agressie & Geweld en Lichamelijke belasting. Arbo in de Mode is een initiatief van Inretail, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en de Unie.

Personeel in de mode
Op personeel in de mode is alles te vinden over werken, functioneren en ontwikkelen; van vrije dagen, opleidingen en contracten tot aan werkoverleg en stages. De website bevat ook verschillende talenten scans. Zo kunnen medewerkers testen of zij op hun plek zitten of kunnen doorgroeien. Leidinggevenden kunnen er testen of zij op de juiste manier coachen. Studenten en mensen met interesse voor de sector kunnen nagaan of de mode- of sportdetailhandel iets voor hen is. Personeel in de mode is een initiatief van de sociale partners in de mode- en sportdetailhandel.

Branche Bureau Mode
Branche Bureau Mode stimuleert professionaliteit en een gezonde arbeidsmarkt voor de mode- en sportbranche. Het bureau is opgericht op initiatief van werkgeversorganisatie Inretail en werknemersorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond.