TOP

Boglárka Bódis wint Triumph Inspiration Award 2011

Voor de vierde keer werd de Triumph Inspiration Award (TIA) finale gehouden. Dit jaar was dat tijdens de Mercedes Benz Fashion Week in Berlijn.

Met een jury bestaand uit onder anderen topmodellen Lily Cole en Helena Christensen en fotograaf Ellen von Unwerth was er flink uitgepakt deze vierde editie. 37 internationale jonge studenten lieten hun creativiteit los op het thema 125 years of celebrating women. Nederlandse afgevaardigde was Artez Art Academy student Vera Moerkens. Haar ontwerp Beautiful Damage, gebaseerd op de documentaire Grey Gardens, was een van de kleurrijkere inzendingen en een aangename afwisseling op de klassiekere ontwerpen van de gemiddelde inzending.

Hongarije
Die creativiteit mocht echter niet baten. Moerkens ging met een mooie ervaring naar huis, maar zonder een prijs of een ontwerp dat in de vorm van een commerciëlere versie de Triumph productie in gaat. Winnares werd Boglárka Bódis, student aan de KREA Contemporary Art School. Haar Les Fleurs du Mal werd geïnspireerd door dichtregels van het gedicht Les Fleurs de Mal van Baudelaire.