TOP

Bike Expo gaat samenwerking aan met ExtraEnergy

ExtraEnergy, het bedrijf dat bekend staat om hun Light Electronic Vehicles (LEV's), gaat samenwerken met Bike Expo. De Duitse fietsbeurs gaat tevens uitbreiden.

Messe München GmbH en het bedrijf ExtraEnergy hebben een contract getekend. De aankomende vijf jaar zal ExtraEnergy de officiële partner van Bike Expo zijn. Bike Expo heeft tijdens de première in juli 2009 aangegeven dat de nadruk op ‘Urban Mobility’ zal gaan liggen. De samenwerking met ExtraEnergy is dan ook een logische stap. Met hun LEV’s biedt ExtraEnergy de branche en consument een modern, veilig en functioneel alternatief naast de auto, fiets en openbaar vervoer.

Certificaat
Naast deze samenwerking gaat Bike Expo ook uitbreiden. Het biedt bezoekers van de beurs, samen met ExtraEnergy en TUV Thuringia (een internationaal veiligheid- en kwaliteitsbureau), een trainingsprogramma aan. Deelnemende retailers krijgen na het slagen van dit examen een certificaat van deelname en krijgen een vergunning om bepaalde goederen te verkopen.

Voertuigen van de toekomst
Pedelecs en e-bikes (elektrische fietsen) worden volgens de beurs gezien als ‘voertuigen van de toekomst’ en ‘een trend voor de fietsindustrie’. ExtraEnergy werkt sinds 1993 aan alternatieve reismogelijkheden en werkt voornamelijk met Pedelecs. Door de samenwerking tussen de beurs en het bedrijf wordt de nadruk in 2010 gelegd op ‘Cycling Trends for City and Nature’.

 

Bike Expo zal plaatsvinden van 22 tot 25 juli 2010 in München.