TOP

Ben Sherman: een vernieuwend merk met typisch Brits handschrift

Afgelopen winter konden we voor het eerst in Nederland kennismaken met Ben Sherman en die kennismaking is veel mensen goed bevallen. Het Britse merk, dat al sinds 1963 bestaat, brengt zowel casual mannenmode als formele outfits.

Het heeft een echt Engelse handtekening, zowel in patroondessins als in kleurkeuzes die anders zijn dan in Europa gebruikelijk is. Voor detaillisten en hun klanten die op zoek zijn naar iets anders dan op dit moment de winkelstraten vult, is Ben Sherman een merk met een ander, typisch Angelsaksisch handschrift. Het is minder voorspelbaar en perfect voor wie op zoek is naar vernieuwing.

De collectie van Ben Sherman bestaat uit drie delen. Er is de core collectie die bestaat uit klassieke standaard artikelen als Oxford hemden, polo’s en chino’s. De signatuur collectie valt op door de onderscheidende mannenmode die in kleuren en patronen anders is dan we op dit gebied gewend zijn. Voor de jongere man is er de B by Ben collectie, die iets meer oversized is. Met zo’n driehonderd items is het een heel brede collectie voor een grote doelgroep.

Info: baird-group.co.uk, 06-10882684 (Jan van Herwijnen)