TOP

Belgische retailjaarprijs naar C&A en ZEB

In de Belgische variant van de Retailjaarprijs brachten 200.000 Belgen een stem uit op hun favoriete winkelketen in België. Media Markt, IKEA en Dreamland wonnen in meerdere categorieën en Colruyt was voor de twee keer op rij winnaar in de categorie supermarkten.

Kwantumsupermarkt Colruyt, mag zich ook ‘Beste Winkelketen van België’ noemen. In de categorie vrouwenmode is ZEB gekozen tot beste winkelketen. Hier streden ook M&S, Esprit, C&A en JBC mee, waarvan C&A tweede eindigde. In mannenmode ging de prijs naar C&A. Daar streden Esprit, JBC, H&M en E5-mode om de prijs. Torfs is de beste schoenenketen en Hunkemöller rolde als winnaar uit de bus in lingerie & ondermode. Kanshebbers in de categorie ‘schoenen’ waren verder Brantano, Shoe Discount, Avance, Scapino.

Er werd door 145 winkelketens gestreden om de titel in 22 categorieën waarbij een aantal ketens in meerdere categorieën deelnamen. Het was de derde keer dat Belgische consumenten de kans kregen hun favoriete winkelketens te kiezen.