TOP

Beginnen met ondernemen binnen de modebranche? Deze verzekeringen zijn onmisbaar

Wil je een eigen kledingwinkel beginnen? Dan komt er het nodige op je af. Zo moet je een geschikt pand vinden en bovendien moet je kleding inkopen. Daarnaast is de kans groot dat je op zoek gaat naar personeel. Dergelijke zaken worden niet snel vergeten door ondernemers die aan de slag willen binnen de modebranche. Toch zijn er ook dingen die zo nu en dan wel vergeten worden. Verzekeringen zijn hier een goed voorbeeld van. Zonde, want het is ontzettend belangrijk om je goed te verzekeren. Daarom zetten wij hier 4 verzekeringen op een rijtje die onmisbaar zijn als je begint met ondernemen binnen de modebranche.

1. Aansprakelijkheidsverzekering
Valt er in jouw winkel een stelling om en raakt een klant hierdoor gewond? Dan is de kans groot dat hij/zij jou aansprakelijk stelt voor de schade. Het is geen pretje als je dit uit eigen zak moet betalen, zeker niet als de kosten hoog oplopen. Reden genoeg om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker jij je namelijk voor letselschade aan anderen en schade aan spullen van een ander. Het gaat hierbij om schade die veroorzaakt wordt door jou of mensen die in jouw kledingwinkel werken. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je bovendien verzekerd voor letselschade aan mensen die voor jou werken.

2. Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Ondernemers binnen de modebranche doen er ook goed aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Kies in dat geval wel voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers. Het gaat hier immers om een verzekering voor jouw bedrijf. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer binnen de modebranche het nut van een AOV in. Geldt dit ook voor jou? Dan laat je deze verzekering mogelijk links liggen. Zonde, want je verzekert je namelijk van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Een verzekeraar keert jou namelijk geld uit bij arbeidsongeschiktheid.

3. Woonlastenverzekering
Als zelfstandig ondernemer kun je ook een woonlastenverzekering afsluiten. Helaas kiest lang niet iedere ondernemer binnen de modebranche hiervoor. Dit komt vooral doordat niet iedereen bekend is met deze verzekering. Sluit je deze verzekering af? Dan ontvang je een uitkering als je te maken krijgt met inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je jouw hypotheek niet meer kunt betalen. Daarom kunnen we een woonlastenverzekering ook wel bestempelen als arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een hypotheek. Door de uitkering kun je jouw hypotheek namelijk blijven betalen, waardoor je jouw huis niet hoeft te verkopen.

4. WIA-verzekering
Heb je personeel in dienst? Dan is het niet alleen belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Nee, want je moet ook verzekeringen afsluiten voor jouw werknemers. Een WIA-verzekering is een goed voorbeeld van een verzekering die eigenlijk niet mag ontbreken. Hiermee ben je namelijk verzekerd van inkomen voor personeel dat arbeidsongeschikt is. Grote voordeel van deze collectieve verzekering is dat je ervoor zorgt dat jouw arbeidsongeschikte werknemers een goed inkomen houden. Met deze verzekering zorg je dus goed voor jouw personeel.