TOP

AZ maakt overstap naar Quick definitief bekend

AZ gaat volgend seizoen voetballen in shirts van het Nederlandse sportmerk Quick, zo maakte de club dit weekeinde definitief bekend. De nieuwe tenue's werden gepresenteerd aan het publiek.

Tussen 2006 en 2008 speelde AZ ook al in Quick. Dit jaar koos de landskampioen voor tenue’s van Canterbury. Sportcult melde enkele weken geleden al dat AZ Canterbury voor Quick zou inruilen. Canterbury had een driejarig contract met AZ, maar na een jaar komt daar al een einde aan. Door de nieuwe status als kampioen en Champions League deelnemer werden de eisen van AZ hoger. Canterbury koos er, na goed overleg, voor om zich te richten op het leveren van de onderkleding van AZ.

Voor de tenues gaat de Alkmaarse club opnieuw in zee met Quick, dat voor Canterbury de kledingsponsor was. Het nieuwe contract heeft een duur van drie jaar. Volgens technisch directeur Marcel Brands is voor Quick gekozen omdat het merk met de nuchtere en Nederlandse uitstraling prima bij de club past en omdat de ervaringen uit het verleden goed waren.

“Waar AZ zich afficheert als uitdager van de traditionele top drie, gaat ook Quick de strijd aan met de ‘global brands’. Dit door zich te vereenzelvigen met teams en personen met dezelfde mentaliteit en dezelfde ambitie”, laat Quick in een persbericht weten.