TOP

Arena’s superpak in top 50 beste uitvindingen

Het Amerikaanse magazine Time heeft het toppak van het Italiaanse zwemmerk Arena, de Arena Powerskin X-Glide, verkozen tot een van de beste uitvindingen van 2009. De Powerskin X-Glide is nummer 42 geworden op de internationale lijst van 50 beste uitvindingen.

Volgens het tijdschrift heeft Arena met de ontwikkeling van dit super technische pak het onmogelijke gecreëerd. Zelfs Michael Phelps kon er niet aan tippen. Afgelopen zomer tijdens de Wereldkampioenschappen in Rome lukte het de Duitser Paul Biedermann om het record van Phelps op de 200 meter vrije slag te verslaan. In zijn Arena’s Pwerskin X-Glide racepak was hij de eerste in een groots individuele race die het lukte om na vier jaar het record van Phelps te verbreken.

Atleten die Arena droegen tijdens de laatste wereldkampioenschappen wonnen 52 van de 120 medailles. Hiermee behaalde zij het beste resultaat tijdens een zwemevent als deze. Vanaf 1 januari zijn de X-Glide en andere zwempakken gemaakt van polyurethaan echter niet langer toegestaan tijdens internationale zwemwedstrijden.