TOP

Amazingkids tweede in de FD-Gazellen Award

Kinderwebwinkel Amazingkids is als tweede geëindigd in de provincie Noord-Holland bij de uitreiking van de FD-Gazellen Award van het Financiële Dagblad.

Amazingkids is een webwinkel die ook een stenen kinderkledingwinkel bezit in Anna Paulowna. Het bedrijf werd niet alleen tweede van Noord Holland, maar werd ook aangemerkt als één van de sneller groeiende bedrijven in Nederland. Over heel Nederland gezien staat Amazingkids op de 17e plaats met een groei van 395% in drie jaar.

Amazingkids startte in 2004 met de verkoop van kinderkleding op internet. De verkoop gebeurde eerst vanuit huis, in 2005 werd er een kinderkledingshop overgenomen. Deze winkel is gevestigd in Winkelcentrum Molensluis in Anna Paulowna.

De winkel in Anna Paulowna was ten tijde van de overname al dealer van de merken Vingino, Eager Beaver, Noppies, Name It en Barbara Farber. Vanaf het moment dat Amazingkids ook een winkel heeft voor de verkoop van haar kinderkleding, is het bedrijf explosief gegroeid. Vooral Vingino jeans leverde een grote bijdrage aan de groei.

Het merkenpakket werd in 2005 en 2006 dan ook in hoog tempo uitgebreid met de merken Jottum, Retour, Pointer, O’Neill, Cars, Rags for Girls en No-No. Door deze uitbreiding werd de winkel al snel te klein. Besloten werd om een kantoor met opslagruimte in gebruik te nemen. Vanuit het kantoor worden de verkoop en de klantenservice geregeld. In de opslagruimte worden de bestellingen ingepakt en verzonden.

Amazingkids is in 2007 en 2008 doorgegroeid en heeft nu 20 medewerkers. Amazingkids levert nu kinderkleding, ondergoed en vanaf september 2009 ook schoenen.