TOP

Abercrombie & Fitch aangeklaagd door 62.000 werknemers

Abercrombie & Fitch is aangeklaagd door 62.000 (oud-)werknemers vanwege de erbarmelijke werkomstandigheden. Om de reputatie weer wat omhoog te krikken, heeft het merk de verkoopprijzen laten dalen.

Het gaat niet goed met de Amerikaanse retailer Abercrombie & Fitch. Net als American Apparel, wordt ook dit merk aangeklaagd om de erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Maar liefst 62.000 (oud-)werknemers dienden donderdag 16 juli een klacht in bij de rechtbank in Californië.

Ten onrechte behandeld

Reed Marcy, de advocaat van de eisers, laat aan The Huffington Post weten dat de werknemers op twee manieren ten onrechte zijn behandeld. Ten eerste is er een claim tegen de ‘gedwongen aankopen’: het bedrijf zou werknemers gedwongen hebben om nieuwe Abercrombie & Fitch kleding te kopen, wat een schending is van de arbeidscodes.

Daarnaast betaalde het bedrijf de kleding ook niet terug terwijl ze wel wilden dat erin gewerkt werd, wat ook weer een overtreding is.

Gedaalde verkoopprijzen

Met een enorme rechtszaak aan de broek, een slechte reputatie en het aantal verkopen dat in 2014 gedaald is met 14 procent, probeert Abercrombie & Fitch er bovenop te krabbelen door de verkoopprijzen naar beneden te halen. Dat meldt Business Insider. Volgens Eric Beder, een analist bij Wunderlich Securities Inc., zijn de prijzen van de denimitems van het merk met 30 procent gedaald.

Make or break

Beder: “Terwijl een nieuwe prijsstrategie de marges voor een bedrijf kan verhogen, zijn wij van mening dat de grote daling van de verkoopprijs bij Abercrombie & Fitch laat zien dat het bedrijf moeite heeft met het opruimen van het inventaris. Dit kan leiden tot nog meer afprijzing. Dit zal het merk maken of breken.”

Omstreden werkwijze

Abercrombie & Fitch is wel vaker in het nieuws geweest vanwege de omstreden werkwijze. Zo dwong het bedrijf al eerder hun werknemers om het haar op een bepaalde manier te dragen en werd in 2008 een Moslimse sollicitante geweigerd omdat zij een hoofddoek droeg. Die laatste zaak is sinds juli 2015 pas opgelost met een schikking van $ 25,000 voor de jonge vrouw.