TOP

Alessandro Benetton Italiaanse Entrepreneur van 2011

Alessandro Benetton is op 23 januari in Milaan door Ernst & Young uitgeroepen tot 'Entrepreneur of 2011 in Italy'. Deze onderscheiding krijgt hij voor zijn bijdrage aan de evolutie van de Benetton Group en de ontwikkeling van het Italiaanse investeringsmaatschappij 21 Investimenti.

Alessandro Benetton (47) is de zoon van Luciano Bentton, een van de oprichters van modeconcern Benetton. Alessandro Benetton maakte eerst carrière buiten het familiebedrijf en richtte in 1992 investeringsmaatschappij 21 Investimenti op, waarvan hij nog steeds president is. In 2004 trad Alessandro Benetton aan als ‘plaatsvervangend directeur’ bij Benetton met als speciale missie de expansie van het bedrijf in Oost-Azië, met name China en India. Sinds 2007 is hij Executive Vice President bij Benetton.

Groei

Alessandro Benetton werd door Eerst & Young in Italië benoemd tot ondernemer van 2011 voor de wereldwijd groei van het Italiaanse bedrijf. United Colors of Benetton wordt verkocht in meer dan 6400 winkels in 120 landen en heeft een totale omzet van meer dan twee miljard euro per jaar. Naast United Colors of Benetton maakt het bedrijf de merken Sisley en Playlife.

Monaco

De prestigieuze Entrepreneur Of The Year -prijs wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt om succesvol ondernemerschap te stimuleren en te belonen. De Entrepreneur Of The Year van elk land is automatisch genomineerd voor de verkiezing van de beste ondernemer ter wereld: World Entrepreneur Of The Year, die dit jaar in juni wordt uitgereikt in Monaco. Alessandro Benetton neemt het dan ook op tegen de Nederlandse winnaar Frans van Seumeren, eigenaar van FC Utrecht en voormalig directeur van bergingsbedrijf Mammoet.