TOP

G-Star onthult tweede ‘Raw for the Oceans’ collectie in New York* [Verslag]

Onder grote belangstelling van pers en genodigden heeft G-Star tijdens de New York Fashion Week de tweede 'Raw for the Oceans' collectie gelanceerd. Artiest en medeontwerper Pharrell Williams opende de show met een persoonlijke boodschap.

Ondanks de vele concurrerende events tijdens de New York Fashion Week heeft zich op vrijdag 6 september een indrukwekkende rij gevormd voor het iconische voormalige bankgebouw op ’23 Wall Street’. Het feit dat Pharrell Williams zijn opwachting zal maken bij de onthulling van de tweede ‘Raw for the Oceans’ collectie, een samenwerking tussen G-Star, Bionic Yarn en Parley for the Oceans, draagt ongetwijfeld bij aan de populariteit van het event. Zelfs de genodigden moeten in een lange rij wachten, totdat ze de blauwe loper mogen betreden om de collectie voor zomer 2015 te bekijken. Als Mr. Williams zelf binnen voor de fotowand verschijnt, beginnen niet alleen de camera’s van de aanwezige media, maar ook de mobieltjes van menig bezoeker druk te flitsen.

Geen woorden, maar daden

Het is slechts een opwarmer voor het echte event, een spectaculaire show in het door erosie (en een bomaanslag in 1920) aangetaste gebouw. De gigantische kale ruimte met enkel witte pilaren lijkt door een slim gebruik van licht, geluid en videoprojecties net op een onderwaterwereld. Als de show na enig wachten begint, loopt Williams voor de vrouwelijke modellen uit. Aan het einde van de catwalk houdt hij een korte speech over het belang van de samenwerking met G-Star en het voorbeeld dat andere merken hieraan kunnen nemen. ‘In ons dagelijks leven staan we weinig stil bij de impact die onze bezigheden hebben op het milieu en de oceanen in het bijzonder,’ zegt hij onder andere. ‘Veel bedrijven praten alleen maar over een beter milieu, wij zetten woorden om in daden.’

Speciale aquaria

De tweede ‘Raw for the Oceans’ collectie is vergelijkbaar met de eerste qua modellen en het door Williams ontworpen dessin, maar bestaat uit lichtere materialen en kleuren. Na afloop van de show wordt de collectie gepresenteerd in speciale aquaria gevuld met water, waardoor details van de kledingstukken extra worden uitgelicht. Ook verzorgt Florian Schneider, een van de oprichters van de Duitse cult band Kraftwerk, een optreden. Williams is dan allang weg, die moet zijn gezicht alweer laten zien bij een ander merk, Comme des Garçons.

De ‘Raw for the Oceans’ collectie is sinds 6 september in beperkte voorraad te koop bij G-Star Raw-winkels en online.