TOP

Nike zet de bloemetjes buiten met Liberty-prints

Klassieke hardloopschoenen én bloemetjes. Een geslaagde combinatie? Sportmerk Nike denkt van wel en lanceerde afgelopen maandag 2 april een zeer zomerse schoenencollectie in samenwerking met stoffenproducent Liberty.

De Nike Cortez-hardloopschoen werd geïntroduceerd in 1972 en was een van de eerste en bovendien ook een van de lichtste hardloopschoenen van Nike. Dit jaar bestaat deze schoen 40 jaar en daarom is dit model samen met twee andere iconische Nike hardloopschoenen opnieuw geïnterpreteerd op basis van Liberty’s Lagos Laurel-print. Deze print kwam in de jaren ’40 voor het eerst op de markt, maar heeft door toevoeging van een lauwerkransmotief een 2.0 stempel gekregen.

43.000 Liberty prints

Het Liberty-ontwerp voor de Nike schoenen zijn een 21e-eeuwse interpretatie van de traditionele paisley-prints die deel uitmaken van het rijke verleden van Liberty. De Liberty store opende zijn deuren voor het eerst in mei 1875 en verkocht toen uitsluitend handgeweven zijde die werd geïmporteerd uit Mysore, India. Anno 2012 produceert Liberty originele stofontwerpen en werkt het merk samen met beroemde ontwerpers en kunstenaars van over de hele wereld, waaronder Hermes, Manolo Blahnik en Chanel. Het stoffenarchief van Liberty omvat inmiddels meer dan 43.000 prints waaraan elk seizoen meer dan 100 nieuwe ontwerpen worden toegevoegd.

Eerste sleehak
In mei zal de collectie worden uitgebreid met drie op basketbal geïnspireerde stijlen (Nike Blazer Mid, Nike Hyperclave en Nike Dunk Sky High) en introduceert Nike in navolging van vele anderen merken tevens haar eerste sneaker silhouet mét een sleehak.