TOP

Modemeisjes lanceren het nieuwe Collection PRC

Op dinsdag 10 september werd het nieuwe Collection PRC gelanceerd in Little Buddha te Amsterdam. Het was de eerste collectie van de hand van de nieuwe eigenaren: modemeisjes Maria Tailor en Tamara Elbaz.

Maria Tailor en Tamara Elbaz, bekend van het televisieprogramma Modemeisjes met een missie, namen dit voorjaar Collection PRC over van de Zantman Modegroep om er hun eigen stempel op te drukken. Het merk werd in 2007 opgericht door ontwerper Percy Irausquin en de Zantman Modegroep. Toen de talentvolle ontwerper in 2008 plotseling overleed aan een hersenbloeding bleef zijn prêt-a-porterlijn in handen van de Zantman Modegroep, die destijds verzekerde dat zijn handschrift in de collecties behouden zou blijven. Irausquin stond bekend om zijn prachtige, zwierige jurken.

Modeliefhebbers

Dat handschrift was in de show van Little Buddha vorige week echter niet meer terug te vinden. Een bewuste keuze volgens Tailor en Elbaz. “Collection PRC is echt ons merk. Percy was een supertalentvolle couturier. Wij zijn gewoon modeliefhebbers die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Wij kunnen Percy natuurlijk niet evenaren. Wij zetten het merk ook wat commerciëler en draagbaarder in de markt. Maar wat hetzelfde is gebleven, is de vrouwelijkheid van de collectie”, zegt Tamara Elbaz.

Sexy

Het nieuwe Collection PRC is betaalbaar, met prijzen die volgens de twee nieuwe eigenaren net iets boven Zara liggen. De collectie is vrouwelijk en sexy, met een dosis glitter en glamour. Denk aan strakke jurkjes, kokkerrokken, veel zwart (nep)leer en pailletten in de feestcollectie en zonnige kleuren en bloemenprints op skinny’s, lange jurken en losse tops in de zomercollectie. Het merk brengt zes collecties per jaar en wordt geproduceerd in samenwerking met de Zantman Modegroep. Er zijn momenteel zo’n 80 verkooppunten in Nederland.

Nieuwe klanten

Het tweetal zelf kijkt tevreden terug op de lancering. “Het was voor ons een enorm spannende avond. We hebben onszelf toch een beetje moeten bewijzen en wat mij betreft is dat gelukt. De reacties zijn boven verwachting”, zegt Maria Tailor. Tamara Elbaz voegt daar aan toe. “We hebben dankzij deze avond nog eens twintig extra aanvragen binnen van winkels die de collectie willen inkopen. Tevens hebben we diverse internationale aanvragen gekregen.”