TOP

Zantman Modegroep en Modemeisjes uit elkaar

De Zantman Modegroep en de Modemeisjes Tamara Elbaz en Maria Tailor hebben hun samenwerking beëindigd. Samen brachten zij het merk Collection PRC op de markt.

Maria Tailor en Tamara Elbaz, die bekend werden door het televisieprogramma Modemeisjes met een missie, namen in het voorjaar van 2013 Collection PRC over van de Zantman Modegroep. Die was eigenaar van het merk, dat de in 2008 overleden ontwerper Percy Irausquin samen met de modegroep oprichtte.

Grootse lancering

De Modemeisjes waren verantwoordelijk voor het ontwerp en de marketing van het nieuwe Collection PRC; de Zantman Modegroep voor de verkoop, productie en distributie. In september 2013 werd de eerste collectie groots gelanceerd, maar daarna werd het angstvallig stil. Er waren weliswaar zo’n 80 verkooppunten van de eerste collectie, maar kritiek was er ook. Met name dat het handschrift van Irausquin niet meer terug te vinden was in de collectie.

In de ijskast

Naar nu blijkt is de samenwerking tussen de Zantman Modegroep en de Modemeisjes Tamara Elbaz en Maria Tailor enkele maanden geleden al beëindigd. Er zou al vrij snel na de start gebleken zijn dat er geen basis was voor een constructieve samenwerking. De Zantman Modegroep gaat de al ingekochte collecties voor winter 2014/2015 nog wel gewoon uitleveren. Frans Zantman, eigenaar van de Zantman Modegroep, laat weten dat het merk daarna voorlopig in de ijskast wordt gezet. De Zantman Modegroep blijft eigenaar van de merknaam Collection PRC, maar wil geen overhaaste beslissingen nemen over de toekomst van het merk. 

Tailor & Elbaz

Tamara Elbaz en Maria Tailor lanceren nu het nieuwe modelabel Tailor & Elbaz. Volgens het tweetal leverde het werken met een bestaand merk te veel beperkingen op.  De eerste collectie van Tailor & Elbaz voor zomer 2015 wordt gepresenteerd op Modefabriek en is vanaf 15 juli in te kopen in de nieuwe showroom in het World Fashion Center.

Brede collectie

Volgens het persbericht is Tailor & Elbaz ‘chic, glamourous en tegelijkertijd stoer en ook weer vrouwelijk’. De collectie loopt uit van een sportieve sweater tot een elegante gala-jurk. Tamara Elbaz: “Uiteraard blijven we net zo leuk ontwerpen als wat iedereen gewend van ons is, echter wordt het label iets betaalbaarder en van nog betere kwaliteit.”