TOP

5 vrouwenmodetrends uit New York voor winter 2015/2016*

Wat was er te zien op de catwalks van de New York Fashion Week, die van 11 tot en met 19 februari 2015 plaats vond? Textilia selecteerde 5 trends uit de vrouwenmodecollecties voor winter 2015/2016.

Coltrui

Lange tijd was de coltrui nagenoeg uit het modebeeld voor vrouwen verdwenen, maar voor winter 2015/2016 kunnen we er niet meer omheen: hij is terug. Van kleine opstaande kraagjes tot grote collen. Ook goed passend bij de laagjeslook: een coltrui onder een trui of jurk met wijdere hals.

Boss WomenDerek LamDiane von FurstenbergDKNYRalph LaurenReady to fish 

Boss Women, Derek Lam, Diane von Furstenberg, DKNY, Ralph Lauren, Ready to Fish by Ilja. Foto’s: Jeroen Snijders

Culotte

Ook in New York konden we niet om de culotte (de slanke versie van de broekrok) heen. We zien hem in winterse materialen als leer, wol of ruitstof en gecombineerd met hooggesloten blouses of warme coltruien. Er onder mannenschoenen of juist vrouwelijke hakken.

BCBGCusto BarcelonaEdunMichael KorsTommy HilfigerVictoria Beckham 

BCBG Max Azria, Custo Barcelona, Edun, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Victoria Beckham. Foto’s: Jeroen Snijders

Cape

De designers in New York omarmen de cape, in allerlei vormen en variaties. Van grote mantels en nette blazers tot sportieve trainingsjasjes of gebreide vesten, maar altijd met openingen voor de armen in plaats van mouwen.

Custo BarcelonaLacosteLacosteMarc JacobsMichael KorsTommy Hilfiger 

Custo Barcelona, Lacoste (2x), Marc Jacobs, Michael Kors, Tommy Hilfiger. Foto’s: Jeroen Snijders

Overknee laarzen

Ook in New York reiken laarzen tot over de knie en soms zelfs tot halverwege het dijbeen. Rokken en jurken vallen bijna tot op de bovenkant van de laars, zodat het nooit ordinair wordt.

BCBGBCBGEdunMarc by Marc JacobsMarc JacobsRodarte 

BCBG Max Azria (2x), Edun, Marc by Marc Jacobs, Marc Jacobs, Rodarte. Foto’s: Jeroen Snijders

Rok over broek

Verschillende ontwerpers combineerden de rok met een broek eronder. Aansluitende rokken gaan over superstrakke broeken (bijna leggings) of wijdere pantalons. Ook de jurk wordt over de broek gedragen.

Calvin KleinDerek LamEdunEdunRag & BoneRag & Bone 

Calvin Klein, Derek Lam, Edun (2x), Rag & Bone (2x). Foto’s: Jeroen Snijders


Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Op 11 mei organiseert Textilia de Trenddag. Bekende trendwatchers als Christine Boland (vrouwenmode), Jan Agelink (Jeans & Sportfashion) en Els van Son (schoenenmode) belichten de trends voor zomer 2016. Door inspirerend beeld en geluid, samengevat in verschillende kleurrijke presentaties, word je op nieuwe ideeën gebracht en ga je met een frisse blik het nieuwe inkoopseizoen tegemoet. Dierentuin Artis in Amsterdam vormt het decor van deze Trenddag. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en Artis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Tot 12 april ontvang je €20,- vroegboekkorting! 

info-icoon