TOP

22 vragen aan Cécile Scheele van Goodbrandz: ‘Als kind wilde ik correspondent worden’

Cécile Scheele (47) is eigenaar van sustainable agentuur Goodbrandz en initiatiefnemer van de Dutch Sustainable Fashion Week. Heeft ze een guilty pleasure en wat is haar verborgen talent? We legden haar 22 persoonlijke vragen voor.

Foto’s: Privébeeld / Goodbrandz

Wat was je eerste baantje? “Medewerker in een wasserette waar ik in een dampende, donkere ruimte hotellakens door stomende machines moest halen. Dat was zoiets afschuwelijks, ik heb het één dag gedaan. Heb niet eens mijn geld bij het uitzendbureau opgehaald.”

Waar geniet je echt van? “Heel cliché: van mijn gezin. En van de natuur. Ik kan onder de indruk zijn van weidse stranden, grote bossen en watervallen.”

Cécile met haar kids Loren-Julie (8) en Matisse (6).

Beste plek om te wonen? “Een metropool waarbij je binnen een uur in een natuurgebied zit. Ik heb er lang van gedroomd om in New York te wonen, een grote stad met alles in de buurt en waar het bruist.”

Wat is voor jou een belangrijk moment in je leven? “Het moment dat ik in 2010 besloot mijn baan als marketingdirecteur te verruilen voor zelfstandig ondernemerschap. Als ik op die tijd terugkijk, zie ik dat ik heel creatief werd op het moment dat ik weinig zekerheden had. Niemand kende mij in de branche en duurzaamheid was nog niet actueel. Het was een mooie reis en een mooie les.”

Waar geef je graag geld aan uit? “Eten van de bakker, slager en groentejuwelier. Net als kleding kun je overal goedkoop voedsel kopen, maar vaak is dat gewoon troep. Ik geef niets om spullen, maar geniet graag van lekker eten. En van mooie ervaringen.”

Wat is het spannendste dat je ooit hebt gedaan? “Met een vriendin in een oude Kever door Mexico over een bergpas die zo slecht was dat we tot diep in de nacht gereden hebben om eraf te komen. En ik ben eens met een vriendin opgesloten in een tempel in Egypte door mannen die geld wilden hebben. Is goed afgelopen; na hard schreeuwen hebben ze ons vrijgelaten. Als mijn dochter dit soort reizen gaat maken, slaap ik niet meer.”

Wat is het pronkstuk van je inrichting? “Onze tien meter lange keuken, gemaakt van oude spoorwegbielzen uit een natuurreservaat in Frankrijk. Met oude, roestige schroeven en een blad van gerecycled natuursteen. We hebben een nieuwbouwwoning en wilden geen standaard keuken met kookeiland.”

Van welk beroep droomde je als kind? “Correspondent in het buitenland. Daarin zou ik mijn liefde voor verslaglegging van nieuwswaardige gebeurtenissen en het reizen naar bijzondere plekken kunnen combineren.”

Wat is je slechtste eigenschap? “Ik wil elk probleem oplossen, voor alles en iedereen, en ga net zolang door tot het lukt. Het brengt me ver, maar daardoor raak ik ook snel overwerkt.”

Hoe ontspan je? “Ik vind dat lastig, maar met regelmaat ga ik naar het strand hier in Noordwijk om te wandelen en te luisteren naar het geruis van de zee.”

Naar welke muziek luister je graag? “Dat hangt af van mijn gemoedstoestand. Ik stem eerder af op de energie die muziek geeft dan dat ik ga luisteren. Bij stress kies ik klassiek en met veel energie voor hardrock.”

Welk kledingstuk zou je nooit wegdoen? “De allereerste kleertjes van mijn kinderen, Loren-Julie (8) en Matisse (6). Die heeft mijn moeder voor ze gebreid, dus voor mij heel waardevol.”

Wat is je favoriete ontbijt? “Een eiwitrijk, caloriearm ontbijt van yoghurt met fruit, granen en ei.”

Wat weten weinig mensen over jou? “Dat ik een boek heb geschreven over kindervoeding. Ook in deze industrie gaat het vooral om commercie, en niet om mensen en onze gezondheid. Juist voor opgroeiende kinderen zo belangrijk. We worden op het verkeerde been gezet. Ik wil dat iedereen dat weet en weloverwogen keuzes kan maken. Mijn vader heeft meegeschreven, hij is voedingswetenschapper.”

Het boek dat Cécile schreef met haar vader.

Heb je een verborgen talent? “Schrijven. Ik schrijf nu nog vooral onze persberichten, maar wil nog wel een vervolg maken op mijn boek.”

Wat staat er boven aan je bucketlist? “Met onze kinderen drie maanden reizen om ze meer van de wereld te laten zien in plaats van alleen leren vanuit de schoolbanken.”

Beste concert ooit? “Pink in Amsterdam in 2013. Wat een krachtige muziek en persoonlijkheid.”

Favoriete winkel?Kookwinkel Oldenhof in Hilversum. Hier hebben ze werkelijk álles op het gebied van koken. Echt een feestje om naartoe te gaan.”

Wat is je favoriete film? “‘The Bridges of Madison County’. Zo prachtig geacteerd, je voelt het drama door je hele lijf. Ik heb het ook zeker niet drooggehouden.”

Wie zou je graag willen ontmoeten? “Elon Musk, ik laat me graag inspireren door ondernemers die succesvol zijn in duurzame innovatie.”

Met wie zou je een dag willen ruilen? “Met het Argentijnse gezin Zapp, dat al bijna twintig jaar met het hele gezin de wereld rondreist.”

Wat is je guilty pleasure? “De suikervrije chocolade van chocolatier Huize van Wely. Ik eet al jaren geen geraffineerde suikers meer, en dan is het af en toe echt een feestje om deze chocolade te eten.”

Dit artikel verscheen het eerst in Textilia magazine.


Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.