TOP

Zo houd jij jouw kleding mooi

Na een middagje shoppen is jouw garderobe weer mooi aangevuld. Je wil deze nieuwe items natuurlijk meteen dragen, maar aan de ene kant wil je er ook zuinig op zijn. Het zou immers zonde zijn als er vlekken in komen, of dat het kledingstuk vaal wordt. Gelukkig bestaan er een aantal tips hoe jij jouw kleding zo mooi mogelijk houdt. Lees je mee?

Tip 1: Juiste wasmiddelen

Om goed voor de dag te komen is een frisruikende outfit een must. Hiervoor heb je natuurlijk een heerlijk wasmiddel uitgekozen met een frisse wasverzachter. Maar toch is het belangrijk om goed na te denken over de juiste wasmiddelen, zoals je kunt lezen op luxplus.nl. Want wist je dat je eigenlijk het vloeibare wasmiddel eens moet omruilen met waspoeder? Vloeibaar wasmiddel laat namelijk allerlei resten achter, wat niet goed is voor de wasmachine en jouw kleding zelfs muf kan laten ruiken. Heb jij hier wel eens last van? Laat de wasmachine dan een programma draaien waarin de trommel wordt gereinigd op negentig graden. Daarna is jouw wasmachine weer helemaal fris en fruitig.

Tip 2: Was de kleding binnenstebuiten

Een andere tip is om jouw kleding binnenstebuiten te wassen. Vooral als je kleding hebt met een print of met glitters, zal dit de kledingstukken beter beschermen. Bovendien geldt dit ook voor de broeken. Wanneer je de broeken binnenstebuiten keert zal de broek minder snel vaal worden. En zo kun je alleen maar langer genieten van jouw kledingstukken.

Tip 3: Was niet te vaak

We snappen dat jij jouw favoriete items zo vaak mogelijk wil dragen. Maar om deze ook na iedere draagbeurt in de wasmachine te stoppen is niet zo’n goed idee. Hoe vaker jij een item namelijk wast, hoe sneller deze versleten raakt. De stof wordt tijdens het uitwassen namelijk steeds ietsjes dunner. Natuurlijk moet je je ondergoed en sokken wel na een dag dragen in de wasmachine werpen, maar een spijkerbroek of een trui kan prima meerdere keren gedragen worden.

Tip 4: Lees de wasvoorschriften door

Voordat je fanatiek gaat lopen wassen, is het belangrijk om altijd even de wasvoorschriften door te nemen. Volg deze ook op, want voor je het weet was je een item veel te heet met alle gevolgen van dien. Kledingstukken kunnen vaak op dertig of veertig graden gewassen worden, maar kledingstukken van kwetsbare stoffen hebben vaak hun eigen wasvoorschrift. Bovendien is het ook belangrijk om te checken welke stoffen je bij elkaar mag wassen, en welke niet.