TOP

Yep Yep naar nieuwe eigenaar

Het moederbedrijf van sportlabel Yep Yep, The Clothing Company, is in handen gekomen van het Nederlandse modebedrijf Brand Innovators in Sports & Shoes (BISS). Een minderheid van de aandelen blijft in handen van oprichters Toon Kruize en Bart van Kuijk van The Clothing Company.

Martijn Nelissen, CEO van BISS, vertelt aan Sport-partner.nl dat hij met Yep Yep groeimogelijkheden ziet in het buitenland. “Yep Yep is nu alleen actief in Nederland en België, Via het internationale distributienetwerk van BISS kan Yep Yep nu ook op andere Europese markten worden geïntroduceerd.”

Het team van The Clothing Company is al verhuisd naar het hoofdkantoor van BISS in Utrecht, waar ook de Nederlandse sportmerken Rucanor Europe, SumWin en Maupiti gevestigd zijn. De verkoop van het sportmerk in Nederland blijft in handen van Monique en Jan Sollie van Sollie Brands.

Yep Yep werd in 1995 opgericht. Het merk richtte zich op tenniskleding voor meisjes, maar is inmiddels een compleet merk met ook een jongenslijn: B.Yep. In de zomer brengt Yep Yep tennis-, bad- en vrijetijdskleding voor jongens en meisjes en in de winter zijn dat wintersport- en back-to-school kleding. Het label heeft 15 verkooppunten in Nederland.