TOP

Wuunder lanceert een nieuwe feature voor duurzame verzending, Primark lanceert de tweede editie van de Repair Workshops en Summum viert 25-jarig bestaan 

Logistieke dienstverlener Wuunder lanceert een nieuwe feature voor duurzame verzending, Primark organiseert voor de tweede keer de Repair Workshops en Summum viert 25-jarig bestaan met een jubileumcollectie. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 12 oktober.

Beeld: Primark

Wuunder lanceert Puzzlpack

Europa’s groenste logistieke dienstverlener Wuunder lanceert vandaag een nieuwe feature voor duurzame verzending: Puzzlpack. Met behulp van deze Tetris-achtige oplossing berekent Wuunder voor iedere bestelling de beste manier van verpakken. Dit resulteert erin dat webshops zo min mogelijk  verpakkingsmateriaal gebruiken en er zo min mogelijke loze ruimte wordt verzonden. Met Puzzlpack speelt Wuunder in op de maatschappelijke discussie over het verzenden van artikelen in onnodig grote verpakkingen. Door het volume per zending zo laag mogelijk te houden, kan er per jaar veel CO2- uitstoot bespaard worden. Het bedrijf zet hiermee een grote stap in haar duurzaamheidsmissie. Daarnaast kunnen er meer bestellingen per bestelbus bezorgd worden. 

Primark lanceert de tweede editie van de Repair Workshops 

Gisteren, 11 oktober jongstleden, lanceerde de tweede editie van de Repair Workshops. De workshops zijn erop gericht om klanten te inspireren om kledingitems te repareren in plaats van weg te gooien. Primark wil het voor iedereen gemakkelijker maken om betaalbare en duurzamere producten te kiezen die lang meegaan. De komende twee jaar vinden de Repair Workshops plaats in alle 20 Primark winkels.

Summum viert 25-jarig bestaan met jubileumcollectie

Het Amsterdamse modelabel Summum viert haar 25-jarig jubileum. Ter ere van dit jubileum lanceert Summum vandaag de jubileumcollectie ‘Celebrate in Style’. Deze collectie is extra feestelijk omdat niet alleen Summum, maar iedereen wat te vieren heeft. Met de collectie Celebrate in Style wil fashion minded Summum vrouwen aanmoedigen om elk moment in hun leven te omarmen en te vieren. “Mode is een manier om dat te uiten, en we hopen dat onze collecties daaraan bijdragen,” aldus Jorien Wijker, oprichter Summum.

Wij spraken Jorien Wijker voor een trip down memorylane. Wat waren de hoogte-en dieptepunten? En wat kunnen we in de toekomst verwachten? Deze vragen en meer passeerden de revue. Klik hier om het hele interview te lezen. 

Beursgang Birkenstock minder succesvol dan verwacht

De beursgang leverde voor het Duitse bedrijf Birkenstock minder op dan men had verwacht. Mede door de publiciteit van de roze Birkenstocks uit de populaire blockbuster Barbie verwachtte Birkenstock in een keer 9 tot 10 miljard dollar waard te worden, maar dat bleek niet het geval. De beurswaarde haalde 40,20 dollar per aandeel, wat bijna 13 procent minder was dan gehoopt, schrijft de NOS.